• Alles
 • (16)
  Bijeenkomst
 • (1)
  Theater
 • (4)
  Natuur
 • (2)
  Evenement
 • (4)
  Cursus-Workshop
 • (1)
  Kinderevenement

Lezing Sabbatical in India

woensdag 22 januari 19:30 t/m 21:30 uur

Bibliotheek de Kempen

Wat doet een sabbatical van vijf maanden aan de andere kant van de wereld, in een andere cultuur met je? Dat vertellen ervaringsdeskundigen Monique en Tom Brouwer je graag.

India

Van 26 april tot 20 september 2019 trokken Monique en Tom Brouwer door India. Na een degelijke voorbereiding bezochten zij in het noorden van India schitterende natuurparken, middeleeuwse steden en Boeddhistische oer kloosters, en waren ze te gast bij de vriendelijke bewoners van Jammu Kashmir. Daarna woonden zij bijna 4 maanden op het platteland én in een grote metropool in het Indiase zuiden.

Een rijkdom aan contrasten die hen ook na 11 jaar aan eerdere India-reizen blijft verbazen. Het kan in dezelfde straat erg arm en heel rijk, heel schoon en heel vies zijn. En na 4 uur vliegen vanuit 47 graden Celsius in het overvolle Delhi kwamen ze in de lege Himalaya terecht waar het met 9 graden relatief warm was voor die streek.

Monique en Tom Brouwer

Het echtpaar is erg blij dat ze hun droom hebben waargemaakt om nu eens langer dan een paar weken in hun geliefde India te blijven. India is voor even hun nieuwe standaard geweest. Zij hebben de ruimte genomen om stil te staan bij de balans tussen hun eigen materiele welvaart en hun geestelijke en lichamelijke welzijn. Graag vertellen ze over de rijkdom die hen dat heeft gebracht. Vijf maanden geen haast. Vijf maanden ongebondenheid.

Waarderen ze na hun terugkomst Nederland dan extra? Dit is de vraag die Monique en Tom elkaar na terugkomst doorlopend stelden. Rijkdom is betrekkelijk. Zo rijk als India is aan Boeddhistische wijsheid, zo arm en corrupt is het op straat. Dan zou je zeggen: prima om weer terug te zijn! Maar het zien van mensen die knokken om überhaupt te kunnen overleven doet je je wenkbrauwen optrekken bij een discussie over stikstof, zwarte Piet of pensioenfondsen. En zo goed als in Nederland alles geregeld is, zo vrij voel je je in een land waar géén vergunning nodig is voor elke beweging die je maakt.

Welkom

Iedereen is welkom op woensdagavond 22 januari 2020 van 19.30 tot 21.30 uur in Bibliotheek Bladel. De toegang is gratis. Kijk voor meer informatie en het reserveren van een ticket op www.bibliotheekdekempen.nl.Tom Brouwer
deel deze activiteit

Locatie

Bibliotheekvestiging Reusel
Reusel
Kerkplein 5
5541kb


Routeplanner

Type uw postcode en druk op de knop om een persoonlijke routeplanning in een nieuw venster te openen.