Het Brabants Vennenpad loopt door onder andere de Strabrechtse Heide, het Leenderbos en de Groote Heide.
Het Brabants Vennenpad loopt door onder andere de Strabrechtse Heide, het Leenderbos en de Groote Heide. (Foto: )

Dag van het Brabants Vennenpad

Natuur

De Kempen - Het Brabants Vennenpad is een streekpad van 285 km door de provincie Noord Brabant. Het pad loopt praktisch geheel over onverharde paden door de vele natuurgebieden. Het start- en eindpunt is Oisterwijk. De route loopt vanaf Oisterwijk door de Oisterwijkse Bossen en Vennen, door de Kampina, de Geelders, langs de Dommelbeemden, door het land van Gogh, de Strabrechtse Heide, het Leenderbos, de Groote Heide, de Malpie, de Plateaux, de Postelse Heide, Grenspark de Kempen, Landgoed de Utrecht, Gorp en Roovert en langs Tilburg terug naar Oisterwijk.

De dag van dit uitzonderlijk mooie pad, die de diverse natuurgebieden doorkruist, wordt gehouden in het Leenderbos bij het kantoor van Staatsbosbeheer op het Strijperpad 5 in Leende. Dit is de weg van Leende naar Valkenswaard, afslag Leenderbos.

Op zaterdag 12 september zal Erik Schram, boswachter bij Staatsbosbeheer, twee mooie wandeltochten organiseren om 10.30 uur en 12.30 uur.

Bezoekers worden welkom geheten door de werkgroep van het Brabants Vennenpad en krijgen een gratis kopje koffie of thee. Voor de kinderen die meekomen is er een glaasje ranja.

De toegang en de wandelingen zijn gratis. Wel wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd voor het realiseren van een vogelkijkhut die Staatsbosbeheer gaat bouwen op de Strabrechtse Heide.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden