<p>Twee jaar geleden gooide Bart het roer om en koos hij voor de zorg.&nbsp;</p>

Twee jaar geleden gooide Bart het roer om en koos hij voor de zorg. 

(Foto: )

Bart verruilde slagersvak voor de zorg

‘Het mooist vind ik dat ik veel leer over de omgang met mensen’

Van de redactie

Als slagerszoon lag de toekomst van Bart Laureijs (26) uit Lage Mierde, nu wonend in Reusel, in de slagerij van zijn vader. Tóch gooide hij twee jaar geleden het roer om. Hij koos voor de zorg. En met succes!

Lage Mierde/Reusel - Twee jaar geleden startte Bart met de opleiding social work in Breda. Maar dit had zijn omgeving niet gedacht. Tóch liep Bart al langer met het idee om het slagersvak te verlaten. “Bijna vier jaar geleden merkte ik dat mijn toekomst niet in het slagersvak zou liggen. Ik trok er 1,5 jaar voor uit om erachter te komen wat wel bij me paste. Een klant uit de slagerij werkte bij Jeugdzorg, dat interesseerde me. Ik vroeg of ik eens mee mocht lopen. En toen sloeg de vonk over. Ik startte met mijn opleiding en niet veel later liep ik stage bij de naschoolse opvang Xieje van Severinus.”

Levensgeschiedenis
Sinds afgelopen zomer werkt Bart niet meer bij de naschoolse opvang, maar kun je hem vinden in een woonhuis van Severinus. “Ik heb het ontzettend naar mijn zin in het woonhuis. We hebben een erg fijn team. Het samenwerken met collega’s, de bewoner en zijn of haar familie is heel gemoedelijk. We zijn erg transparant naar elkaar, en daar houd ik van. Ik vind de ruime levensgeschiedenis van onze bewoners fascinerend. En ondanks de leeftijd van sommige bewoners, proberen we continu op zoek te gaan naar nieuwe uitdagingen.”

Spanningsboog
“Bij de doelgroep waarmee ik werk, zie je dat de spanningsboog erg kort is. Hierdoor vervallen de bewoners snel in een bestaand ritme. Ik vind het leuk om dit te doorbreken en toch nieuwe activiteiten te ondernemen. Zoals een taxirit naar een ijssalon bijvoorbeeld”, zegt Bart met een lach.

Toekomst

De zorgsector is Bart voorlopig nog niet kwijt. “Ik heb het ontzettend naar mijn zin bij Severinus. Mijn toekomst ligt zeker in de zorg. Het mooist vind ik dat ik veel heb geleerd over de omgang met mensen. Hoe ik mezelf aanpas om een leuke en fijne omgang te hebben met mensen met een beperking. Nee, ik zit goed in de zorgsector!”

Ik Zorg.

Het Ik Zorg Contactpunt is er voor een persoonlijk advies over een loopbaan in zorg en welzijn. Hoe ziet deze sector eruit? Is het iets voor jou? En wat zijn de mogelijkheden? Kijk op www.brabantzorg.net/ik-zorg voor meer informatie of mail naar ikzorg@transvorm.org voor een afspraak.

Meer berichten