Foto:

Lowie blikt terug

Lowie Seuntjens, vaste columnist van de Kempenaer, legt na 20 jaar de pen neer. In aanloop naar zijn afscheid blikt hij nog eens terug. De 5 leukste columns uit de afgelopen 20 jaar, geselecteerd door Lowie zelf, zullen de komende weken te lezen zijn in de Kempenaer. Deze week de eerste terugblik-column uit de serie van 5:

Zwembroek

En ik dacht toch echt dat ik mijn zwembroek had ingepakt. Niet dus. Dan maar in mijn rode boxershort, dacht ik nog en me vervolgens met mijn meest onnozele gezicht bij de rest van het gezin gevoegd aan de rand van het tropisch zwembad. Ze stonden me lachend op te wachten en mijn zwembroek was al snel het onderwerp van spot. ‘Sexy broekje opa’, ‘mooi rood is niet lelijk’ en dat soort flauwe ongein.

‘Als jij met Myrthe van de glijbaan gaat, maak ik wel even een foto’, zei mijn zoon. ‘Ja glijbaan, opa, glijbaan!!’, riep mijn kleindochter.


De trap van de wildwaterglijbaan op dus en boven wachten tot het licht op groen sprong voor we naar beneden mochten. Ik had mijn kleindochter alvast tussen me in gezet en hield haar stevig vast. Nadat het licht op groen was gesprongen zette ik me af en aanvankelijk ging het prima. Maar halverwege de baan kwamen we plots vast te zitten. Mijn boxershort stroopte helemaal op en van glijen was totaal geen sprake meer.


Ik raakte lichtelijk in paniek, want achter ons kwam een forse Duitser. Mijn rode boxershort leek inmiddels meer op een string en tot overmaat van ramp glipte mijn kleindochter ook nog uit mijn vingers. Gillend vloog ze met een rotgang door het laatste deel van de glijbaan. Gelukkig ving mijn zoon haar onder op. Niet veel later lukte het me zelf ook om weer wat snelheid te maken en kon ik de buikige Duitser net voor blijven.

'Ik raakte lichtelijk in paniek, want achter ons kwam een forse Duitser'

Achteraf besef ik dat het allemaal nog veel erger had gekund. Stel dat mijn boxershort het helemaal had begeven en ik naakt met mijn kleindochter in mijn kruis de glijbaan was uitgekomen. Had ik mooi wat uit te leggen gehad aan de badmeester en de dikke Duitser. Met een ‘Ich habe es nicht gewusst’ zou ik er waarschijnlijk niet vanaf zijn gekomen.


Zeker weten dat ik de volgende keer mijn zwembroek niet vergeet.

Column

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden