Foto:

De Kempenaer 35 jaar geleden

Afscheid Janus Spooren

Door Thijs van der Zanden

Hapert – september 1985. In 1967 vroeg dokter Corstens namens Stichting den Tref Janus Spooren of hij beheerder van het in aanbouw zijnde gemeenschapshuis wilde worden. Janus had tot die tijd nog niets gehoord van het gemeenschapshuis, laat staan erover nagedacht. Ook wist hij nog niets van de weerstand die er was tegen den Tref. Dokter Corstens dacht dat Janus het zeker nog moeilijk zou krijgen. Maar daarmee had hij het mis. Binnen drie maanden zaten zelfs zijn fervente tegenstanders bij hem in den Tref. Dat kwam omdat Janus er een eigen sfeer van wist te maken. Die eigen sfeer met die persoonlijke benadering heeft Janus al die 18 jaar uitgedragen. Per 1 september 1985 ging Janus in de VUT en werd er afscheid genomen van hem en zijn vrouw Corry, die ook al die jaren in den Tref gewerkt had. Het bestuur van gemeenschapshuis den Tref bood hen een receptie aan waarbij iedereen uitgenodigd werd Janus en zijn vrouw gedag te zeggen.

Wat gebeurde er die week nog meer

- In Bergeijk werd tijdens een ingelaste, buitengewone raadsvergadering een hartverwarmend afscheid genomen van burgemeester Schaepman en zijn echtgenote.

- De Reuselse volksdansgroep Shanah begon een nieuwe cursus volksdansen. Er werden dansen uit o.a. Roemenië, Israël, Bulgarije geleerd, maar ook uit Vlaanderen en Nederland.

- De Tiende Contente Mensdag, georganiseerd door de Middenstand van Eersel, beloofde een grandioos dorpsfeest te worden. Het thema was het eigene van Eersel, het content zijn.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden