Foto:

Lowie blikt terug

Lowie Seuntjens, vaste columnist van de Kempenaer, legt na twintig jaar de pen neer. In aanloop naar zijn afscheid blikt hij nog eens terug. De vijf leukste columns uit de afgelopen twintig jaar, geselecteerd door Lowie zelf, zullen de komende weken te lezen zijn in de Kempenaer. Deze week de tweede terugblik-column uit de serie van vijf:

Tattoo

Ik ben niet zo goed in het onthouden van verjaardagen. Mijn vrouw daarentegen wel. En omdat we vorige week zoveel jaar getrouwd waren had Lies - om me te verrassen (zei ze) - een tattoo op haar rechterbil laten zetten.

Ik merkte het ding diezelfde avond voor het eerst op, toen we naar bed gingen. In eerste instantie zag ik niet goed wat het was en had ik haar bijna gevraagd of ze zich ergens aan had gestoten. Maar gelukkig had ik net op tijd door dat de donkerblauwe vlek niet van tijdelijke aard was.

Omdat ze me eerder al eens duidelijk had gemaakt dat ze een man met een leesbril op zijn neus - en toch zeker in de slaapkamer - een afknapper van de ergste soort vindt, hoopte ik dat ze zelf zou zeggen wat het ding voorstelde, want ik zag het echt niet.

‘Speciaal voor jou laten doen’, zei ze. ‘Leuk hè, zo’n klein duiveltje. En het deed eigenlijk helemaal geen pijn.’
‘Dat je dat speciaal voor mij hebt laten doen. Geweldig’, loog ik. ‘Tja, en een duiveltje. Dat past eigenlijk wel een beetje bij jouw temperament’, plaagde ik haar een beetje.

‘Ja, en nou maar hopen dat de duivel in jou weer eens wat vaker loskomt’, sneerde ze terug.

Hij kijkt me al weer bijna een week aan maar het gaat nog wel even duren voor wij vrienden zijn. Zelfs als mijn vrouw zich alleen maar even voorover bukt om zeeppoeder in de vaatwasser te doen kijkt ie me van over de rand van haar slipje triomfantelijk als een uitdagende rivaal aan.

Als ik me niet vergis hoorde ik vorige week op de radio dat kinderen onder de 16 jaar voortaan geen tattoo meer mogen laten zetten zonder goedkeuring van hun ouders.

Nou, ik wil er bij deze voor pleiten dat volwassenen dat ook niet meer mogen zonder een schriftelijke toestemming van hun eega of partner.

Wat een rotding…

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden