Foto:
Kempenaer 35 jaar geleden

De Kempenaer 35 jaar geleden

Motorrijders ‘Djerba 500’

Door Thijs van der Zanden

Reusel – september 1985. Negen motorrijders uit onze omgeving namen deel aan een bijzonder evenement, de ‘Djerba 500'. Een rally voor motoren die jaarlijks in de Tunesische woestijn werd verreden. De tocht strekte zich uit over 1800 kilometer en bestond uit vier rallydagen. Een soort mini Parijs-Dakar dus. In 1985 waren er 200 deelnemers waaronder 31 Nederlanders. De ploeg uit onze regio bestond uit: Ad Verhagen, Reusel op Kawasaki, Guus Roijakkers, Reusel op Kawasaki, Jan Put, Bladel op Honda, P. Vosters, Bergeijk, op Yamaha, G. van der Leeuw, Eindhoven op Yamaha, Mart Verschueren, Kaatsheuvel op Suzuki, G. Pardoel, Kerkdriel op Honda, Klaas Claes, Mol op Yamaha en C. Vercoelen, Bergeijk op Yamaha. Het idee om mee te doen was afkomstig van Ad Verhagen en Guus Roijackers. Ze hadden beiden zo’n 15 jaar ervaring als motorrijder en waren enorm fanatiek. Samen hadden ze eens een duurwedstrijd in Frankrijk gereden. ‘Motorrijden is een virus’, zeiden ze.

Wat gebeurde er die week nog meer

- Slagerij Poppeliers in Hapert bestond 50 jaar. De in 1935 door Toon Poppeliers en zijn vrouw Net Popeliers gestarte slagerij werd succesvol voortgezet door zoon Antoon en zijn vrouw Sjan.

- In Lage Mierde werd een veiling gehouden ten bate van de restauratie van de kerk. Aannemingsbedrijf Goudsmits had bedrijfsruimte beschikbaar gesteld voor de te veilen spullen.

- In Eersel werd het tweede lustrum van de Contente Mensdag gevierd. De druilerige regen, die de gehele zondag neerviel was voor de prachtige viering van dit lustrum geen spelbreker.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden