Foto:
Kempenaer 35 jaar geleden

De Kempenaer 35 jaar geleden

Kampioenen HV Jupiter Eersel

Door Thijs van der Zanden

Eersel – september 1985. Twee teams van Handbalvereniging Jupiter uit Eersel werden kampioen. Voor de vijfde maal sleepten de meisjes aspiranten het kampioenschap in de wacht en bleven ongeslagen. Ook de jongens pupillen, zie foto, slaagden erin de titel binnen te halen. Ze moesten de laatste wedstrijd tegen Arts Meteoor wel winnen om zich kampioen te mogen noemen. In een spannende wedstijd wonnen ze van de nummer 2 op de ranglijst met 14-10. De heren senioren moesten als bekerkampioen aantreden tegen het sterker geachte Servadin Tornado uit Breda. Dat de Eerselse handballers toch opgewassen waren tegen hoger uitkomende teams bleek uit het verloop van de wedstrijd, waarin ze geen moment in gevaar kwamen. Ruststand 11-5, eindstand 19-14. Hiermee bereikten ze de tweede ronde van de nationale bekerwedstrijd. Jeugdleden konden zich nog aanmelden voor de binnen competitie die ik oktober 1985 van start ging.

Wat gebeurde er die week nog meer

- Jubilerende Bergeijkse architect Jos Franken schonk 16.600 gulden aan de drie Bergeijkse missionarissen Sjef en Wies Theuws en Gist Driedonkx. Ze waren werkzaam in Brazilië.

- In Hooge Mierde was een cross voor ponyruiters. Het was een samengestelde wedstrijd bestaande uit een dressuurproef, crosscountry over vaste hindernissen en een springconcours.

- Onder een fraai najaarszonnetje hielden Reusel Sport en Someren elkaar terecht in evenwicht: 0-0. Het was een wedstrijd van een meer spannende, dan goede wedstrijd.

Meer berichten