<p>Het is verkrijgbaar bij de boekhandel of te bestellen via jhc.biemans@kpnmail.nl Foto: Theo Schoenmakers</p>

Het is verkrijgbaar bij de boekhandel of te bestellen via jhc.biemans@kpnmail.nl Foto: Theo Schoenmakers

(Foto: Theo Schoenmakers)

Johan Biemans’ vertelsels verzameld in boek

Bergeijk - Op vrijdag 4 september was er een select gezelschap bijeen in het Cultuurhuis Bergeijk. Bergeijkenaar Johan Biemans reikte het eerste exemplaar van zijn nieuwste boek ‘Lachspiegelingen rond de koffiepot’ uit aan cultuurwethouder Stef Luijten.

Het boek is een fraaie verzameling van zijn ‘vertelsels’ uit het zondagprogramma ´t Brabants uurke, aangevuld met zijn bijdragen voor ‘Bij wijze van za´k mar zegge’. Deze programma´s zijn uitgezonden door Omroep Brabant en andere lokale omroepen. Voor zijn baanbrekend werk voor het behoud van de Brabantse dialecten werd Johan Biemans in 1997 geëerd met de bronzen legpenning van de stichting Brabants Heem en in 2008 ontving hij de Brabantse dialectprijs De vergulde klomp. Het mag dus geen wonder zijn dat zijn nieuwste boek in zuiver Bergeijks is geschreven! Bij de presentatie las Johan een van de verhalen voor: de verteller gaat ‘mee die van ons’ op bezoek bij Tant’Anneke om naar de nieuwe theepot te komen kijken....

De dochter van Johan, Claud Biemans heeft het boek vormgegeven en voor de illustratie op de omslag is gebruik gemaakt van het schilderij ‘De aardappelkaarters’ van Harrie van Leeuwen.

Mede dankzij een financiële bijdrage van de Vrienden van Eicha is het grootse oeuvre van Johan met alweer een mooi boek uitgebreid.

Meer berichten