<p>Op de akkers van Herenboerderij worden diverse soorten groenten en fruit geteeld.&nbsp;</p>

Op de akkers van Herenboerderij worden diverse soorten groenten en fruit geteeld. 

(Foto: Herenboeren De Kempen)

Alles weten over het concept Herenboeren De Kempen

Op dinsdag 29 september organiseert Bibliotheek Bergeijk in samenwerking met Herenboeren De Kempen een informatiebijeenkomst in Theater de Kattendans Bergeijk.

Bergeijk - Een Herenboerderij is een kleinschalig gemengd boerenbedrijf waarvan de klanten ook de eigenaren zijn. Een professionele boer(in) werkt op de boerderij tegen een vast salaris. Samen genieten ze van de oogst, samen delen ze de bedrijfsrisico’s. Leden-Herenboeren eten van hun eigen boerderij; tientallen soorten groenten, fruit, aardappelen en eieren. En voor wie wil is er ook vlees van eigen runderen, varkens en kippen.

Herenboeren eten met de seizoenen mee, uit de buurt en hun boer(in) werkt zo duurzaam mogelijk wat je terugziet op het land. De bodemkwaliteit gaat erop vooruit, de natuur kan zich ontwikkelen en het landschap herstelt zich.

Daarnaast is een Herenboerderij ook een plaats waar mensen samenkomen, elkaar en hun boer spreken en waar nieuwe vriendschappen en mooie initiatieven ontstaan. Helpen mag maar hoeft niet.
De Herenboerderij in De Kempen is sinds kort een coöperatie en heeft het voornemen om vanaf 2021 te starten. Ze zijn nog op zoek naar een stuk grond en een boer(in).

De avond wordt georganiseerd in samenwerking met Bibliotheek Bergeijk. Tijdens de avond zal het Herenboeren-concept worden gepresenteerd en het initiatief in de Kempen verder worden toegelicht. Er is dan ook alle gelegenheid voor het stellen van vragen. Ook is er de mogelijk om een intentieverklaring te tekenen waarmee je vastlegt dat je graag Herenboer in de Kempen wil worden.

Wil je meer weten over dit initiatief of ben je geïnteresseerd om je bij de coöperatie aan te sluiten? Je bent van harte welkom om de informatiebijeenkomst bij te wonen op dinsdag 29 september in Theater De Kattendans van 20.00 tot 22.00 uur. Toegang is gratis. Uiteraard wordt er rekening gehouden met de RIVM-maatregelen en wordt de 1,5meter afstand geborgen. Dat betekent ook dat we een beperkt aantal deelnemers kunnen ontvangen. Reserveren is daarom verplicht en kan door een e-mail te sturen naar herenboerende kempen@gmail.com.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden