<p>Jeroen Kalsbeek maakt een selfie tijdens het uitzetten van deze fiets-foto-puzzeltocht</p>

Jeroen Kalsbeek maakt een selfie tijdens het uitzetten van deze fiets-foto-puzzeltocht

(Foto: Selfie)

Blaal2BeatCancer zet tocht op touw

Jan van den Dungen

Ook deze nazomermaanden kan men actief en gezond bezig zijn. Genieten van de natuur rondom Bladel. Foto’s zoeken, puzzelen, maar vooral het goede doel Kika steunen met de deelname aan de fiets-foto-puzzel tocht van het team Blaal2BeatCancer. De routes kunnen door de jeugd, gezinnen en met de e-bike worden gereden, want alles gaat over verharde wegen. Jeroen Kalsbeek (33) uit Bladel is een der organisatoren.

BLADEL- Vanaf 1 oktober kan men tot 1 december twee maanden lang op de fiets genieten van de streek in en rond Bladel door deel te nemen aan deze tocht. Er zijn volgens Jeroen twee routes waaruit je een keuze kunt maken: één van 20 km en één van 35km. “Onderweg zijn er op verschillende plaatsen foto’s gemaakt. Op zo’n foto kan een stukje van de omgeving staan, maar ook voorwerpen in tuinen of details van bijvoorbeeld gebouwen. De bedoeling van deze tocht is om deze foto’s, die in willekeurige volgorde staan afgedrukt op het deelnameformulier met een letter of cijfer erbij, op de juiste volgorde te zetten aan de hand van de te fietsen route. Het gebeurt uiteraard met inachtneming van de actuele RIVM maatregelen.” Vanwege het coronavirus zijn dit jaar beide grote buitenlandse tochten afgelast, maar in 2021 is het voornemen om niet alleen naar Frankrijk te gaan maar ook naar Italië af te reizen voor de Giro di Kika. Jeroen rijdt zelf deze vijfdaagse Giro en daarom bedenkt hij met zijn team allerlei acties die geld opleveren voor de tochten. Men moet als deelnemer aan een der routes 2.500 euro ophalen om mee te mogen doen. Vandaar deze fiets-foto-puzzel tocht de komende maanden. Blaal2BeatCancer haalt elk jaar geld op voor het KWF en dit jaar ook voor KiKa.

Fietstocht

Als na afloop van deze fiets-foto-puzzeltocht begin december alle antwoordvellen zijn nagekeken gaat Jeroen er van uit dat er veel goede oplossingen zullen zijn. Daarom staat er onder aan het antwoordblad een inschattingsvraag, die je moet invullen. De deelnemers die alle foto’s op de juiste plek hebben staan en het dichtste bij de inschattingsvraag zitten, zullen in de prijzen vallen waaronder de hoofdprijs een etentje voor twee personen in de Negende Zaligheydt in Weebosch. Er worden evenveel prijzen verdeeld onder de deelnemers van de korte route en de deelnemers van de lange route. De uitslag verschijnt halverwege december op de website en de facebookpagina van Blaal2BeatCancer. Prijswinnaars worden ook nog eens telefonisch benaderd door de organisatie. Zie ook voor alle uitleg op de website www.blaal2beatcancer.nl; Daar vindt men ook alle informatie over de meerdaagse sponsortochten als je hieraan wil deelnemen volgend jaar.

De kleurige fietsroute is te koop voor 7,50 euro bij TIP-Bladel (voormalige VVV) en bij Primera.

Meer berichten