Foto:
Column Lowie

Lowie blikt terug

Lowie Seuntjens, vaste columnist van de Kempenaer, legt na twintig jaar de pen neer. In aanloop naar zijn afscheid blikt hij nog eens terug. De vijf leukste columns uit de afgelopen twintig jaar, geselecteerd door Lowie zelf, zullen de komende weken te lezen zijn in de Kempenaer.

Deze week de vijfde terugblik-column uit de serie van vijf:

The All Stars

Vorige week las ik dat de van oorsprong Tilburgse band The All Stars nog steeds optreedt.

Ik moest meteen terugdenken aan carnaval 1968. Ik was 14 en mocht voor het eerst op stap. Met de BBA-bus van Hapert naar Reusel. Naar dancing de Valk, want daar was het allemaal te doen volgens mijn klasgenootjes. Daar speelde namelijk een echte band (inderdaad The All Stars) en wemelde het altijd van de mooie meisjes.

'Ik was 14 en mocht voor het eerst op stap'


Na twee colaatjes wist ik precies wat ik met mijn leven aan wilde. Zanger worden in ook zo’n bandje en trouwen met een van de meisjes die voor op de rand van het podium zaten.

Niet veel later was ik zelf zanger in een bandje en stonden er wulpse meisjes in uitdagende jurkjes voor mij te heupwiegen. Ik had mijn ultieme droom verwezenlijkt.

Maar mijn ouders hadden het begrijpelijk allemaal graag iets anders gezien. Toch zeker toen ik er niet veel later ook nog eens mijn studie MO-Engels bij de Katholieke Leergangen in Tilburg aan gaf om helemaal voor de muziek te gaan. En tot ontsteltenis van mijn pa trouwde ik twee jaar daarna ook nog eens met de dochter van een van zijn ex-vriendinnetjes.

Vanaf de eerste dag dat ik zelf vader werd, was me duidelijk dat kinderen je leven niet alleen kleur geven, maar ook een bron van bezorgdheid zijn. Maar toen mijn zoon na vier jaar studie iets anders wilde gaan doen en mijn dochter haar baan als lerares op het Maas Waal College opgaf voor een andere uitdaging heb ik ze proficiat gewenst met hun op het eerste oog onzekere sprong in het diepe.
Als kinderen echt weten wat ze willen moet je ze als ouder een beetje ruimte en het voordeel van de twijfel geven. Ook al druist dat tegen alle logica in.

Per slot van rekening leef ik nog steeds mijn ultieme droom en treden The All Stars ook nog altijd op.

Column

Meer berichten