De Kempenaer 35 jaar geleden

Finale Ladies Trophies in Eersel

Door Thijs van der Zanden

Eersel – oktober 1985. In Eersel werd het open Kempentoernooi van Eresloch gespeeld. Het was de gewoonte na de finales een extra match te spelen tussen de winnaressen van de twee damesdubbel nummers van de D categorie. Inzet was de ‘Ladies Trophies’ wisselprijs. Die bestond uit twee antieke tinnen bekertjes waar de namen van de winnaars sinds 1977 op stonden. Wegens het slechte weer kon de finale wedstrijd pas weken later gespeeld worden. De finalisten waren de dames Nieuwenhuijs en Wilken van Metz Point uit Veldhoven en het Flacones-duo Kornelius-Donners uit Valkenswaard. Het Veldhovense paar had in de eerste set zichtbaar last van de druk waarvan het geroutineerd duo uit Valkenswaard gebruik maakte en die set won met 6-4. In de tweede set waren de rollen omgekeerd en ging de set maar de dames van Metz Point. De spannende derde set werd ook gewonnen door de dames Nieuwenhuis-Wilken en ontvingen de ‘Ladies Trophies’ 1985.

Wat gebeurde er die week nog meer

- Sjef van Gijzel en Marie Kroot vierden in Casteren hun diamanten huwelijksfeest. Sjef en Marie hadden geen kinderen maar hadden wel 9 pleegkinderen in huis gehad.

- Zuster Thaddea de Kinderen vierde haar 40-jarig kloosterjubileum. Toen haar broer pastoor werd in Hooge Mierde werd zr. Thaddea de gewaardeerde gastvrouw op zijn pastorie.

- Het Rythoviuscollege Eersel herdacht de sterfdag van bisschop Rythovius. Met spelen, oude gebruiken en geschiedkundige feiten werd de tijd van Rythovius herbeleefd.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden