't Is mooi geweest

Ik heb het nog maar eens nagekeken. In totaal heb ik zo’n twintig jaar lang columns geschreven voor de Kempenaer. Met veel plezier. Wel had ik me vanaf mijn eerste stukje voorgenomen om er mee op te houden op het moment dat ik het nog altijd leuk vond. En eerlijk gezegd, ook een beetje uit zelfbescherming. Je wilt het namelijk ook weer niet meemaken dat je eindredacteur je op zekere dag belt met de vraag of je het niet bezwaarlijk vindt om te stoppen, omdat - zonder dat je daar zelf erg in hebt - je houdbaarheidsdatum al enige tijd verstreken is.

Toen ik eind jaren zeventig bij de krant in Hapert begon, zat alles nog onder een dak. De redactie, de advertentieafdeling, de opmaak en de drukkerij. Er werkten toen zo’n zestig mannen en vrouwen. Waar zijn ze gebleven?, denk ik wel eens.
Volgens mij was ik zo’n beetje de laatste van dat clubje. En die vertrekt nu dus ook.
’t Is mooi geweest. Het is tijd voor een nieuwe wind. Bedankt voor jullie lieve, opbouwende en af en toe ook kritische commentaar op mijn columns. Het heeft me ontroerd, gesterkt en ik heb er van geleerd.

‘Het leven is veel te kort om te lang in hetzelfde Trijntje te blijven zitten’, zei de voormalige vriend van de zangeres die namens ons land in 2015 deelnam aan het Eurovisiesongfestival, met een verknipt gevoel voor humor.
Het ‘treintje’ waar ik in zit schrijf je met een kleine ‘t’ en een korte ‘ei’. Maar verder ben ik het wel met hem eens. Het is tijd om weer eens uit dat vertrouwde boemeltreintje te stappen en iets anders te gaan doen.


En ik kan me voorstellen dat u als lezer ook toe bent aan een nieuwe columnist. Wie dat gaat worden weet ik nog niet maar ik wens hem of haar hetzelfde plezier toe dat ik er de afgelopen twintig jaar aan heb beleefd.

Column

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden