'Bij Groenendaal ben ik gewoon Jonneke'

Jonneke werkt als Gespecialiseerd Cliëntbegeleider IG en werkbegeleider bij Joris Zorg, een kleinschalige zorgorganisatie in de Kempen. Ze begon haar loopbaan als stagiaire op een afdeling met bewoners met dementie. Binnenkort stroomt ze door naar Joris Thuiszorg in Vessem en start ze met de opleiding verpleegkunde.

Vessem - “Vier jaar geleden, na mijn afstudeerstage, kreeg ik een baan als Cliëntbegeleider IG aangeboden op woonzorgcentrum Groenendaal in Vessem. Ik heb meteen ja gezegd! Groenendaal is een kleine, gezellige locatie en er wonen zowel mensen met somatische als dementieproblematiek. Ik vind het leuk om met beide doelgroepen te werken. Ik heb ontzettend leuke collega’s en het contact met bewoners en verwanten is erg goed. Bij Groenendaal ben ik Jonneke, en geen nummer. Zo ook onze cliënten. Zij zijn gewoon Jan en Bep, net zoals thuis. Of meneer en mevrouw Jansen als ze liever op die manier worden aangesproken.”

“Ongeveer vier jaar geleden ben ik op onze locatie ook werkbegeleider geworden. Ik begeleid de stagiaires en BBL’ers op onze locatie, ben hun aanspreekpunt en vertrouwenspersoon. Ik vind het een mooie uitdaging om jonge mensen het vak in de praktijk te leren. Het geeft mij energie om dit naast mijn werk als Cliëntbegeleider IG te doen. Vorig jaar heb intern gesolliciteerd naar de functie Gespecialiseerd Cliëntbegeleider IG, en ik ben aangenomen. Dit wil zeggen dat ik voor een aantal bewoners eerste contactpersoon ben. Het is mijn taak om samen met de cliënt en diens familie de wensen en behoeftes in kaart te brengen. En ervoor te zorgen dat mijn collega’s en vrijwilligers op de hoogte zijn van en handelen naar de gemaakte afspraken."

In januari ga ik een nieuwe uitdaging aan. Dan start ik met de opleiding tot verpleegkundige. Hiervoor wissel ik van werkplek. Ik ga van Groenendaal waar ik in het zorgcentrum werk, naar Joris Thuiszorg in Vessem. Dit betekent dat ik mensen thuis bezoek en hen daar zorg verleen. Ik vind het ontzettend spannend, maar het lijkt me ook heel leerzaam.”


Het Ik Zorg Contactpunt is er voor een persoonlijk advies over een loopbaan in zorg en welzijn. Hoe ziet deze sector eruit? Is het iets voor jou? En wat zijn de mogelijkheden? Kijk op www.brabantzorg.net/ik-zorg voor meer informatie of mail naar ikzorg@transvorm.org voor een afspraak.

Ik Zorg

'Zij zijn gewoon Jan en Bep, net zoals thuis'

Van de redactie

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden