Foto:
Kempenaer 35 jaar geleden

De Kempenaer 35 jaar geleden

Streekderby Rosolo tegen VVO

Door Thijs van der Zanden

Reusel – oktober 1985. In de streekderby tegen het Hapertse VVO bleek Reusel de sterkste. Het was een wedstrijd waarin het tempo hoog lag en het publiek volop heeft kunnen genieten. Vooral in het middenvak was Rosolo heer en meester. Hapert opende spectaculair door Rosolo met 2 afstandsschoten van Maria van Hoof al in de eerste minuut op een 0-2 achterstand te zetten. Voor de pauze was de achterstand al tenietgedaan. Door 2 doeltreffende schoten van Conny van Limpt en een schot van Marion Vosters werd het 3-2 voor Rosolo. In de tweede helft scoorde de korfbalsters van Hapert nog 1 keer en Reusel maar liefst 4 keer zodat Rosolo met een 7-3 overwinning aan de haal ging. Voor Hapert scoorde de goed in vorm zijnde Maria van Hoof uit een doorloper en voor Rosolo waren dat Judith Royakkers via een doorloper, Janny Bel met een doorloopbal, Rian van Gompel met een strafbal en tenslotte Karien Wissink, profiterende van een valpartij van VVO.

Wat gebeurde er die week nog meer

- Drumband Concordia uit Reusel behaalde een eerste prijs met onderscheiding op het topconcours te Barneveld. Het kwam uit in de eredivisie Sectie A en behaalde 326 punten.

- Geslaagde actie van Bakkerij van Deijck uit Eersel tijdens de Week van het Brood. Het publiek kon een prijs winnen door het juiste gewicht van een groot wittebrood te raden.

- In Netersel was er veel animo voor de prutloop georganiseerd door de KPJ. Al zwoegend en ploeterend moesten de deelnemers zich een weg banen door modder, sloten en gras.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden