<p>Beeldend kunstenaar Peter Adams met een van zijn beelden in brons.</p>

Beeldend kunstenaar Peter Adams met een van zijn beelden in brons.

(Foto:)

Peter Adams houdt solo-expositie in Middelbeers

In het Oude Kerkje in Middelbeers is in het weekeinde van 24 en 25 oktober ruimtelijk werk te zien van beeldend kunstenaar Peter Adams uit Bladel. Het betreft figuratieve beelden, portretten en schetsen in brons en gips – een dertigtal in totaal.

BLADEL - De tentoonstelling in het kerkje aan de Willibrorduslaan 25 is op zaterdag en zondag open van 11.00 tot 17.00 uur. De toegangsprijs voor volwassenen bedraagt twee euro. De beelden staan zo ruim opgesteld dat een ‘coronaproof’-bezichtiging’ geen probleem vormt.

Veel inwoners van Bladel en omgeving kennen Peter Adams (1959) vanuit zijn vroegere beroep. Tientallen jaren was hij de plaatselijke bakker. Toen al slaagde hij erin om vakmanschap en creativiteit te combineren. Deze kwaliteiten vormden een stevige basis toen Peter Adams zich ging richten op de wereld van de kunsten. Peter Adams ontwikkelde zich tot professioneel beeldhouwer. Hij deed dat door aan de Academie voor Schone Kunsten in Arendonk (B) een zesjarige tekenopleiding te volgen, die hij vervolgde met een driejarige opleiding portret- en modeltekenen. Na deze tekenopleiding begon Peter Adams aan de studie beeldhouwen, eveneens aan de academie in Arendonk. Eerst vijf jaar klassiek boetseren en daarna een driejarige specialisatie figuratief boetseren. Hij studeerde cum laude af. Ook volgde hij diverse masterclasses. Met zijn eerste solotentoonstelling in het kerkje van Middelbeers is de Bladelnaar over een drempel gestapt.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden