Foto:
Kempenaer 35 jaar geleden

De Kempenaer 35 jaar geleden

Satelliet-televisie voor Bladel

Door Thijs van der Zanden

Bladel – oktober 1985. In de hal van het gemeentehuis van Bladel werd door burgemeester Breeveld de satelliet-tv officieel in gebruik gesteld. Inwoners van Bladel die op het kabelnet waren aangesloten konden twee extra zenders op hun televisietoestel ontvangen, te weten Sky Channel en Europa TV. De signalen werden uitgezonden door een satelliet die hoog boven de aarde hing en in heel Europa duidelijk te ontvangen was. Wel moest de gemeente een satelliet-ontvangstantenne hebben waarmee die signalen opgevangen konden worden. Daarvoor was onder de grote antenne bij de sporthal een schotelvormige antenne geïnstalleerd met een diameter van 3,7 meter. Met een simpele druk op de knop stelde de burgemeester een toren van tv-toestellen in werking, waarop Sky Channel en Europa TV full colour ‘binnenkwamen’. Als kers op de taart kwamen er tot grote verbazing van het publiek plotseling beelden van Bladel op het Sky Channel kanaal.

Wat gebeurde er die week nog meer

- Minister van Ardenne reikte in het gemeentehuis Bladel de VICK-prijs uit aan de directeur van van gewestelijk Arbeidsbureau Valkenwaard en ook aan Koppens Automatic te Bladel.

- De gemeente Bladel besloot een rijwielpad aan te leggen naast de weg Bladel-Netersel. De aanleg was urgent vanwege het drukke fietsverkeer van o.a. de schoolgaande jeugd.

- De concertreis 'Echo der Kempen' uit Bergeijk was een succes. Er waren succesvolle optredens in de kerk van Mersch en in het 'Conservatorium', de muziektempel van de stad Luxemburg.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden