Foto:
Kempenaer 35 jaar geleden

De Kempenaer 35 jaar geleden

Muziekdag Rietbeek Mavo Reusel

Door Thijs van der Zanden

Reusel – 27 oktober 1985. Ondanks de mist en het vroege uur waren op die zondag zo’n 120 jongeren, 10 docenten en 4 moeders aanwezig in de aula van de Rietbeek Mavo in Reusel. De opzet was om in groepen onder leiding van een docent, verspreid in diverse klaslokalen muziek te oefenen met als afsluiting om 16.00 uur een uitvoering in de Kei. Dit vroeg om een topprestatie van de docenten. Ze moesten werken met jongeren, die wel 8 jaar of meer in leeftijd met elkaar konden verschillen en soms in vaardigheid ver uiteen lagen. Om 14.00 uur was de laatste repetitie en daarna begon de verhuizing van accordeons, orgels, drumstellen etc. naar de Kei. Tenslotte kon een volle zaal met genoegen luisteren naar 7 verschillende groepen jonge musici. Een warm applaus van de aanwezigen was de welverdiende beloning van de geslaagde muziekdag. Met de tune van de Big Band o.l.v. John Gilliam gingen musici, docenten en aanwezigen dan ook voldaan naar huis.

Wat gebeurde er die week nog meer

- Toon Huijbrechts heropende zijn werkplaats en winkelt in Netersel. Bij Toon kon je terecht voor aankoop en service van een eenvoudige schop tot een industriële machine.

- Het Tamboerkorps 'Concordia' uit Reusel werd gehuldigd voor het behalen van een eerste prijs met onderscheiding in de Selectie A van het SDM topconcours te Barneveld.

- Biljartvereniging L'Union uit Bladel organiseerde voor de tweede keer in 5 jaar het Nationaal Kampioenschap Jeugd libre-klein. Het vond plaats in 't Wapen van Bladel.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden