<p>Proost alvast op een geslaagde quizavond komende zaterdag. Foto: Tigermedia</p>

Proost alvast op een geslaagde quizavond komende zaterdag. Foto: Tigermedia

(Foto: Tigermedia)

Op zoek naar de vier knapste koppen van de Kempendriehoek

Jan van den Dungen

‘We besloten de 4e editie op onze vertrouwde manier te doen’

Zij die zich na zaterdag als gezelschap met de vier knapste koppen mogen kronen, binnen de driehoek Reusel-Oirschot-Hilvarenbeek, wordt vanzelfsprekend het team, dat in de 4e editie van de Brabantse Quarantaine Quiz de meeste goede vragen weet te beantwoorden. Er zijn die avond zo’n 100 quizvragen te beantwoorden. De quiz is zoals met de voorgaande quizzen voor inwoners van Reusel-De Mierden, Bladel, Eersel, Hilvarenbeek en uit de gemeente Oirschot.

BLADEL – Het is inmiddels de 4e editie van deze online quiz waarvan de naam toepasselijk luidt: Brabantse Quarantaine Quiz. De bekende gezichten van Mattis (23), Ivar (22) en Jeroen (22) tekenen weer voor de organisatie. “Wij kennen elkaar al zo’n vier jaar en via gezamenlijke vrienden zijn we elkaar tegengekomen op feestjes. Zo is de vriendschap ontstaan”, volgens Jeroen.

Na de eerste en tweede editie eerder dit jaar werd er enkele maanden gestopt. Toch begon het weer te kriebelen en stak het organisatietrio de koppen weer bij elkaar. “Na wat feedback hebben wij besloten om de 4e editie weer op onze oude vertrouwde manier te doen: zelf een quiz in elkaar zetten en die live presenteren vanuit de gelegenheidsstudio in Hapert. Over de teamgrootte hoefden wij niet lang na te denken”, volgens Mattis, Ivar en Jeroen. “Er was besloten dat je niet meer dan 3 personen thuis mocht uitnodigen. Zo mochten de deelnemende teams ook niet uit meer dan 4 personen bestaan en moeten zij anderhalve meter afstand houden”, besluit het trio.

Tijdens deze heersende coronacrisis doken er her en der verschillende online pubquiz-varianten op die de traditionele pubquiz vanuit de kroeg naar de woonkamers in Nederland bracht. Dit was razend populair geworden omdat men niet meer bij elkaar in de kroeg kon spelen in tijden van crisis en zo elkaar onder het genot van een biertje of fris toch konden blijven ontmoeten.

Meedoen met de quiz

Aanmelden voor deze quiz kan tot donderdagavond 18.00 uur via het formulier op https://www.facebook.com/Tiger-Media; Ook mensen zonder Facebook kunnen zich gewoon aanmelden via het formulier. De quiz begint om 20.30 uur en duurt tot 23.00 uur. Teams betalen 30 euro aan inschrijfgeld en krijgen naast zaterdagavondse gezelligheid en een volle avond gratis entertainment toegang tot de livestream en bovendien kans op de vele prijzen.

Ook krijgt elk team er gratis een drankpakket bij, dat is samengesteld door café d’n Bel.

Er is verder een optie om een bestelling van een borrelplankje van de Sniederspassage te plaatsen, een echte aanrader.

De quiz is een organisatie van Tiger-Media en Party Service de Kempen. Opbrengsten uit de quiz worden na aftrek van de kosten weer gebruikt voor de toekomstige organisatie van dit soort quizzen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden