<ol><li><p>&nbsp;JGZ-medewerkers GGD-BZO en ZuidZorg JGZ.</p></li></ol>
  1.  JGZ-medewerkers GGD-BZO en ZuidZorg JGZ.

(Foto: )

Integrale jeugdgezondheidszorg op nieuwe locatie in Bergeijk

Van de redactie

Ouders zijn met kinderen welkom in het nieuwe pand

ZuidZorg JGZ gaat in samenwerking met de GGD Brabant-Zuidoost, de jeugdgezondheidszorg voor 0-18 jarigen in Bergeijk en Oirschot zoveel als mogelijk aanbieden vanuit eenzelfde locatie. Dat past bij de ontwikkeling binnen de regio waarbij de jeugdgezondheidszorg voor 0-4 jarigen vanaf 1 januari wordt ondergebracht bij de GGD.

BERGEIJK - In Bergeijk en Oirschot is er de afgelopen tijd hard gewerkt aan het geschikt maken van hun (nieuwe) gebouw voor de verschillende leeftijden.

“Onze locatie voor integrale jeugdgezondheidszorg in Oirschot en Bergeijk, is vanaf nu beschikbaar voor ouders en kinderen tot 18 jaar. Ze kunnen daar terecht van wegen, meten en vaccineren tot vragen over gezondheid, opvoeden en opgroeien”, zegt Elma Stevens, manager ZuidZorg JGZ.

“Voor beide locaties geldt dat de kinderen tot 18 jaar en hun ouders naar eenzelfde en dus vertrouwde locatie kunnen gaan met hun vragen. In Oirschot geldt dat ook al voor de aanstaande ouder. Wij creëren daarmee een betere samenwerking met de verloskundigen en bevorderen zo een kansrijke start van het jonge kind.”

Oirschot

In Oirschot is de Jeugdgezondheidszorg locatie 0-18 per eind september in gebruik genomen samen met verloskundigenpraktijk Linde. Locatie Oirschot (De Loop 67) neemt met de nieuwe opzet ook de diensten van het consultatiebureau voor 0-4 jarigen in Middelbeers over. Om alles gereed te maken in Oirschot, diende het bureau in Middelbeers tijdelijk als uitwijklocatie voor ouders van jonge kinderen. Inmiddels is dit consultatiebureau voorgoed gesloten en kunnen de ouders en kinderen uit Middelbeers ook in Oirschot terecht.

Bergeijk

In Bergeijk zijn ouders met kinderen tot 18 jaar sinds 20 juli van harte welkom aan het nieuwe pand aan de Burgemeester Magneestraat 12D. Het oude consultatiebureau voor 0-4 jarigen aan de Klaproosstraat is inmiddels gesloten.

Toekomstgerichte en eigentijdse jeugdgezondheidszorg

De jeugdgezondheidszorg (JGZ) voor 0 tot 4 jarigen in Zuidoost-Brabant wordt vanaf januari 2021 ondergebracht bij de GGD. De overdracht past bij de regionale visie en doelstelling van de gemeenten voor een toekomstgerichte en eigentijdse jeugdgezondheidszorg in onze regio. Door de overgang van ZuidZorg JGZ en de Zorgboog naar de GGD, zijn kinderen voortaan in doorgaande lijn in beeld bij de GGD. De zorg voor 4 tot 18-jarigen wordt immers al uitgevoerd door de GGD.

Oirschot en Bergeijk zijn de eerste locaties die specifiek zijn ingericht voor de integrale dienstverlening gericht op kinderen van 0-18 jaar.

Deze locaties zullen het voorbeeld zijn voor andere Jeugdgezondheidszorg locaties van de GGD BZO.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden