<p>De sneltestlocatie is te vinden aan de Hallenstraat 20 op het industrieterrein van Bladel. Foto: Christiaan de Groot</p>

De sneltestlocatie is te vinden aan de Hallenstraat 20 op het industrieterrein van Bladel. Foto: Christiaan de Groot

(Foto: Christiaan de Groot)

ISK zet snelteststraat op in de Kempen

De testlocatie is een grote wens van Kempische ondernemers

Van de redactie

Bij ISK-lidbedrijf Van Ham Tenten & Podia aan Hallenstraat 20 te Bladel (industrieterrein de Sleutel) bestaat vanaf dinsdag 10 november 12.00 uur de mogelijkheid om medewerkers te laten testen op COVID. Deze snelteststraat in de Kempen is opgezet door ISK samen met Lead Healthcare.

Bladel - Lead Healthcare heeft inmiddels ruime ervaring opgedaan met 14 COVID Snelteststraten, verspreid over Nederland. Er wordt bij het testen gebruik gemaakt van de door het Outbreak Management Team (OMT) geadviseerde sneltest van Abbott of Roche. De uitslag is beschikbaar binnen een kwartier en het is noodzakelijk om te reserveren. Bij positief resultaat wordt telefonisch contact opgenomen met de geteste persoon en de testresultaten worden doorgegeven aan de GGD ten behoeve van het Bron en Contact Onderzoek. De kosten bedragen 99 euro per test.

Het bestuur van ISK constateerde na een onderzoek onder de ruim 800 bij ISK aangesloten bedrijven dat er een grote behoefte bij Kempische ondernemers bestaat om snel over de resultaten te beschikken van de uitslagen. Zoals één van de ondernemers aangeeft: “Een testlocatie in de Kempenregio voor aangesloten ondernemers is een grote wens. Nu zijn mensen 4 tot 5 dagen afwezig vanwege de normale testen. De kosten en bezetting zorgen echt voor problemen.” Na een inventarisatie onder aanbieders en onderzoek naar een mogelijke locatie staat de Snelteststraat vanaf het middaguur op dinsdag 10 november ter beschikking tot alle ondernemers in de Kempen.

In het kort:
Openingstijden (voorlopig): maandag tot en met vrijdag van 8.00 - 18.00 uur. Reserveren is verplicht via de website www.covidsnelteststraat.nl Testresultaten worden binnen 15 minuten gedeeld met de geteste persoon. De COVID Sneltest Straat biedt reizigers die negatief testen een reisdocument waarop staat dat zij negatief getest zijn op COVID19. Lead Healthcare heeft een Corona Expert Team. Zij zijn medisch en farmaceutisch inhoudelijk verantwoordelijk.

Inkoop Samenwerking de Kempen

ISK is de organisatie voor inkoopsamenwerking en parkmanagement in de westelijke kempen, bestaande uit de gemeenten Eersel, Bladel, Reusel - de Mierden en Bergeijk. De vereniging ISK is een gezamenlijk initiatief van de ondernemersverenigingen IGE (Eersel), OBGB (Bladel), OVBRM (Reusel - de Mierden), POB (Bergeijk) en het KOP (Kempisch Ondernemers Platform). Alle leden van deze vier ondernemersverenigingen kunnen vrijbijvend gebruik maken van de voordelen die de projecten van ISK hen bieden.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden