Foto:
Kempenaer 35 jaar geleden

De Kempenaer 35 jaar geleden

Strandloop E3 strand te Eersel

Door Thijs van der Zanden

Eersel – 27 november 1985. Atletiekvereniging DES organiseerde voor de eerste maal op het E3 strand een strandloop. Die kwam mede tot stand door een voortreffelijke samenwerking met de Lions Club. Deze strandloop ging de geschiedenis als een zeer mistige. Het had zo mooi kunnen zijn, een overzichtelijk parcours rond de plas met daarin opgenomen de houten verbindingsbrug. Het werd door de weergoden wreed verstoord, het zicht varieerde van 50 tot 100 meter en de temperatuur bleef maar net boven het vriespunt. Toch heerste er een fantastische sfeer en iedereen heeft er het beste van gemaakt. De strandloop had ook als doel de revalidatie zwem- en sportvereniging ’De Dobbers’ aan een invalide-lift voor het zwembad te helpen. Dit doel is samen met de vele sponsors gehaald en de lift kon worden aangeschaft. Het hoofdnummer, de 8000 meter voor senioren, werd gewonnen door Ton Rover van PSV. Reuselnaar Wil Bleys behaalde een eervolle tweede plaats.

Wat gebeurde er die week nog meer

- Frans van Lierop uit de Pollenekker in Reusel ving in de visvijver van Bladel een snoek van 113 cm. lang. Volgens insiders was in de omgeving nog nooit zo'n grote snoek gevangen.

- Toneelgroep 'De Grenswachters' uit Luyksgestel speelde de klucht 'De held van het westen' in zaal de Drie Linden. Het stuk, in 3 bedrijven, stond onder regie van Frans van Diessen.

- Het gebouw aan de Rauppstraat in Bergeijk, dat verbouwd was voor o.a. de muziekschool, stond al een jaar leeg vanwege onenigheid met de gemeente Eersel over de kosten.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden