Foto:
Kempenaer 35 jaar geleden

De Kempenaer 35 jaar geleden

St. Pancratius Hoogeloon 60 jaar

Door Thijs van der Zanden

Hoogeloon – november 1985. Toneelvereniging St. Pancratius uit Hoogeloon vierde haar diamanten jubileum. Speciaal voor die gelegenheid werd een blijspel opgevoerd getiteld ‘Het komt voor elkaar, en hoe…’. Ter gelegenheid van die gebeurtenis werd er volop feest gevierd in zaal Den Bakker. Voorzitter Frans Goossens nodigde via dit artikel ook alle oud-leden uit die nog niet persoonlijk zijn benaderd om het feest bij te wonen. Iedereen die de toneelvereniging een warm hart toedroeg kon dit laten blijken tijdens de receptie, voorafgaand aan het feest. Er was ook gelegenheid om in te tekenen voor het prachtig boek dat ter gelegenheid van het jubileum werd uitgegeven. Het was een lijvig boekwerk, stevig gebonden met tientallen foto’s uit vervlogen tijden, maar ook van de laatste jaren. Het boek bevatte een amusante en boeiende opsomming van vele anekdotes, verhalen en hoogte- en dieptepunten vanaf het jaar 1925; het jaar van de oprichting.        

Wat gebeurde er die week nog meer

- De meerderheid van Provinciale Staten-fracties wilde zich niet hard maken voor een blijvend zelfstandig Streekorgaan Kempenland. Er werd gezocht naar een overgangstermijn.

- In de Brink in Eersel werd door het Mols toneelgezelschap, 'in plat Mols', het blijspel 'Op z'n Bels' opgevoerd. Het werd voor het Vlaams-minnend publiek een heerlijke toneelavond.

- In Bladel werd aan de Sniederslaan drogisterij Waterval geopend. Winkelhouders Sjef en Henny Waterval waren blij verrast door de overweldigende drukte tijdens de opening.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden