<p>Chris Swaanen thuis in de startblokken achter zijn laptop.&nbsp;</p>

Chris Swaanen thuis in de startblokken achter zijn laptop. 

(Foto:)

Een nieuw gezicht bij De Kempenaer

Roy de Leijer

‘Het lijkt me leuk de lezer te verrassen en te prikkelen’

Chris Swaanen uit Casteren neemt voortaan de wekelijkse column in dit weekblad voor zijn rekening. Hij is de opvolger van Lowie Seuntjens, die jarenlang in de pen klom voor De Kempenaer.

CASTEREN - Swaanen is 45 jaar en woont met zijn gezin in Casteren. Namens de lokale partij PRO5 zit hij sinds 2019 in de gemeenteraad van Bladel.

De Casterenaar is al jaren bezig met taal en humor, onder meer voor de plaatselijke voetbalclub, voor zijn schrijfsels op Facebook, opiniestukken en carnavalsbuuts. Humor mag dan ook niet ontbreken in zijn wekelijks column.

Vooruitblik

Hij kijkt uit naar de wekelijkse rubriek. Swaans: “Het lijkt me leuk om de lezer te verrassen en te prikkelen. Met een blok tekst mensen raken en vermaken, daar gaat het om bij een column. Er mag ook best iets in doorschemeren, maar ik zal zeker niet de grote criticaster gaan uithangen.”

Van tevoren wil Swaans niet te veel inkaderen: “Ik ga er open in en dan zien we wel.” Eén ding staat vast. “Het is niet de bedoeling dat de column een verlengstuk van mijn raadslidschap wordt. Ik schrijf deze wekelijks rubriek geheel vanuit mijn eigen, vrije geest. Het voordeel van mijn werk als raadslid is natuurlijk wel dat ik veel bezig ben met de actualiteit.”

Inspiratie

Wel zal hij zijn blik op het nieuws een beetje moeten verbreden. “Het is natuurlijk belangrijk om het regionale nieuws goed te volgen.

Daarnaast lijkt het me heel leuk om actuele thema’s, zoals het gedoe in de Verenigde Staten rondom de verkiezingen, naar deze omgeving te vertalen. Maar dat moet dan wel op een leuke en originele manier gebeuren. Overigens kan ik al door hele kleine dingen geïnspireerd raken. Mijn persoonlijke beleving ga ik daarbij niet uit de weg, bijvoorbeeld over wat mij opvalt als ik aan het schoolplein sta.”

Vanuit de redactie
De Kempenaer is blij Chris Swaanen toe te kunnen voegen aan het team en kijkt uit naar zijn toevoeging aan het weekblad.
Ook een woord van dank aan Lowie Seuntjens voor zijn toewijding en 20 jaar aan mooie, verfrissende en persoonlijke columns.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden