Luke uit Hapert te zien in ICSYV | Al het nieuws uit de gemeente Bladel, Reusel-de Mierden, Eersel en Bergeijk


<p>Luke de Cort uit Hapert was donderdag te zien in programma &lsquo;I Can See Your Voice&rsquo;. (Foto: RTL Nederland)&nbsp;</p>

Luke de Cort uit Hapert was donderdag te zien in programma ‘I Can See Your Voice’. (Foto: RTL Nederland) 

(Foto: )

Luke uit Hapert te zien in ICSYV

Roy de Leijer

‘Het aantal mensen dat mij volgt is bijna verdubbeld’

Zanger Luke de Cort uit Hapert maakte donderdag onder het toeziend oog van bijna 1,2 miljoen kijkers zijn televisiedebuut in programma ‘I Can See Your Voice’.

HAPERT - De Hapertnaar was een van de zes kandidaten bij het nieuwe spelprogramma dat op donderdag te zien is bij RTL 4. De 21-jarige student ‘Vocals’ aan de Rockacademie in Tilburg maakte daarin zijn opwachting als de ’stijlvolle student’.

In deze aflevering probeerde Trijntje Oosterhuis samen met een fan erachter te komen wie van de kandidaten een gouden keeltje heeft en wie er zo vals als een kraai zingt. En dat zonder dat er ook maar één noot werd gezongen. Ze kregen daarbij advies van het vijfkoppige panel bestaande uit Jeroen van Koningsbrugge, Marieke Elsinga, Ronnie Flex, Fred van Leer en Samantha Steenwijk.

Na verschillende ronden waarin de kandidaten onder meer werden beoordeeld op hun uiterlijk, playbackkwaliteiten en een vragenronde bleef er nog één kandidaat over voor het allesbeslissende finaleduet met Oosterhuis.

In de eerste ronde werden de kandidaten op hun uiterlijk beoordeeld. Oosterhuis en de panelleden vermoedden dat kandidaat nummer 2 (De Cort) niet kan zingen. “Hij ziet er te gestyled uit, hij is ook nog knap, het zou een gecreëerd plaatje kunnen zijn”, luidde het commentaar.

De Cort, die alsnog de tweede ronde bereikte, vond het een aparte ervaring. “Het is heel bizar dat mensen op basis van non-muzikale kenmerken bepalen of je wel of niet kan zingen. Dat was overigens ook best leerzaam.”

Dat de zanger allerminst een ‘valse kraai’ is, bleek in de tweede ronde, waarbij hij een door hem zelf ingezongen nummer (’Seven Nation Army’ - Ben L’oncle Soul) playbackte.

Voor Oosterhuis, haar fan en het panel werd dit pas duidelijk nadat hij was weggestemd. Een van de reacties: “Dit is niet zijn stem, want dan hadden we wel eerder van hem gehoord.” Aansluitend kreeg De Cort alsnog alle gelegenheid om zijn zangtalent te demonstreren met het nummer ‘Jealous’ van Labrinth.

Zijn televisieoptreden heeft De Cort veel reacties opgeleverd. “Onder meer via mijn ‘socials’. Het aantal mensen dat mij volgt is bijna verdubbeld.”

Hij geeft aan dat het een bewuste keuze was niet al eerder deel te nemen aan bijvoorbeeld een talentenjacht. “Ik wilde me eerst goed ontwikkelen als vocalist. Weten wie ik ben, wat ik kan en waar ik naartoe wil was voor mij belangrijk voordat ik ergens voor de camera zou stappen.”

De Hapertnaar verdient zijn geld als sessiemuzikant. “Dat wil zeggen dat ik als vocalist in te huren ben door verschillende werkgevers. Bijvoorbeeld voor studioklussen. Ook werk ik als zanger voor bedrijven, waaronder de Efteling.” Door corona zijn veel klussen en optredens weggevallen. “Het is vreemd om in deze tijd met een professionele carrière in de muziek te beginnen. Veel ambities staan nu op pauze. Ik hoop straks weer alles op te kunnen pakken.”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden