De Kempenaer 35 jaar geleden | Al het nieuws uit de gemeente Bladel, Reusel-de Mierden, Eersel en Bergeijk


Foto:
Kempenaer 35 jaar geleden

De Kempenaer 35 jaar geleden

Muziekschool de Kempen

Door Thijs van der Zanden

Bladel – november 1985. De leerlingen en docenten van presenteerden in ’t Wapen van Bladel een koffieconcert. Elk jaar waren er tal van voospeelavonden in de plaatsen waar de muziekschool actief was. Die gelegenheden werden hoofdzakelijk bezocht door ouders, familie en bekenden van de leerlingen die optraden. Door het organiseren van uitvoeringen in locaties die bij het publiek wat beter liggen hoopte de muziekschool meer mensen te bereiken dan de eigen ‘parochie’ en ze mede te activeren tot het bespelen van een instrument, zowel individueel als in ensembleverband. Tijdens het koffieconcert waren er optredens van de Big Band o.l.v. John Gilliam, het Accordeonensemble o.l.v. Frans Coenen en vierhandig pianospel door Sem van Houten en Ruben Trieling. De laatste twee waren leerlingen van respectievelijk Eelco Kroon en Matty Huyts. De muziekschool hoopte een kwalitatief hoog niveau te bieden tijdens dat muziekuurtje.

Wat gebeurde er die week nog meer

- In het gemeentehuis van Bladel was een fototentoonstelling met als onderwerp 'huisslachting'. Georganiseerd door de Heemkunde Werkgroep Reusel met foto's van Tonnie Moers.

- In het Eersels Praatcafé stond Steensel centraal onder het motto 'Steensel is meer dan de weg er dur'. De Steenselse gemeenschap zorgde voor een avondvullend programma.

- Met de opening van foto-studio Stef Kluytmans was er eindelijk weer een fotograaf in Reusel. Burgemeester Walboomers opende de nieuwe zaak aan de Wilhelminalaan 14.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden