Onzekere tijden brengen creativiteit voor twee jonge Kempische ondernemers | Al het nieuws uit de gemeente Bladel, Reusel-de Mierden, Eersel en Bergeijk


<p>Als je de code weet te achterhalen, krijg je toegang tot de inhoud van de box; 5 losse onderdelen, elk voorzien van een te kraken slot en wat lekkers.</p>

Als je de code weet te achterhalen, krijg je toegang tot de inhoud van de box; 5 losse onderdelen, elk voorzien van een te kraken slot en wat lekkers.

(Foto: FWB)

Onzekere tijden brengen creativiteit voor twee jonge Kempische ondernemers

Nicole Leijen

Er zit geen handleiding bij, je moet het
zelf ontdekken’

Als ondernemerschap, creativiteit, technisch inzicht en passie voor eten en drinken samen komen, gebeuren er mooie dingen. Tel daarbij op dat de coronatijd je leert kijken naar wat er nog wel kan en je hebt een succesformule te pakken. Althans, als je Lieke Berndsen en Veerle van der Putten heet. Wat zij bedachten is laagdrempelig, leuk, lekker en geheel corona-proof.

Reusel-Hapert - “Het begon allemaal met dat ene telefoontje van Lieke”, begint Veerle enthousiast te vertellen. “Omdat het voor ons beiden, als ZZP-ers, een onzekere tijd was, stelde ze voor om samen wat op te starten.” Het was voor de dames direct helder dat het onderscheidend moest zijn. “Veel horecabedrijven geven al pakketten en borrelplanken uit, dus wij hebben onszelf uitgedaagd om ‘out of the box’ te denken”, vult Lieke aan. En laat nou net die term hun inspireren om de Food Escape Box te ontwikkelen.

Na een paar online brainstormsessies waren de dames er uit. “Alles waar je gezellig kon eten of drinken zat op slot. Wij zaten met onze gedachten vast in de box in plaats van dat we ‘out of the box’ konden denken.” Dat deed ze denken aan de populariteit van escaperooms. Daar zit je ook vast en kun je ontsnappen door het kraken van codes. “En toen was 1 en 1 = 2”, legt Veerle terugdenkend aan maart uit. Ze wilden graag het plezier van een escaperoom combineren met eten en drinken. Gewoon thuis, aan de keukentafel. En dat is gelukt!

De Food Escape Box bevat diverse hapjes en drankjes die over het algemeen iedereen lekker vindt. Daarvoor werken de dames samen met lokale ondernemers. “Die zagen allen veel potentie en hun enthousiasme gaf ons nóg meer energie om door te gaan”, steekt Veerle niet onder stoelen of banken. Om bij al dat lekkers te komen zul je de codes van de diverse slotjes moeten kraken. Hoe? Daar doet het tweetal heel geheimzinnig over. “Er zit geen handleiding bij, je moet het zelf ontdekken. Dat is juist de uitdaging”, houdt Lieke het spannend. “Maar wees gerust, het is voor iedereen toegankelijk en anders is er altijd nog onze website met hints.”

Dat deze onderneemsters overal aan hebben gedacht, is wel duidelijk. En dat ze veel in hun mars hebben ook. Alles pakten ze zelf aan en zochten ze uit. “Er komt heel veel bij kijken. Van leveranciers zoeken, tot ontwerp van de doos en de puzzels. En van inschatten of het financieel haalbaar is tot een website bouwen en de marketing opstarten”, sommen de twee op. Gelukkig weten ze goed wat ze willen en zijn ze aan elkaar gewaagd.

De van oorsprong levensmiddelentechnologen, zijn beide ZZP-er en kennen elkaar van de studententijd aan de HAS. Terwijl Lieke nog dagelijks met heel veel passie bedrijven begeleidt met ‘technische productontwikkeling in de keuken’ zoals ze dat zelf zo mooi omschrijft, is Veerle een heel ander pad ingeslagen. Ze is voor zichzelf begonnen als ‘eerste hulp bij feestjes’, waarbij ze onder andere de bediening uit handen neemt. Dat de samenwerking zo goed gaat heeft vooral te maken met de verschillen in ieders kwaliteiten die ze samen optimaal weten in te zetten. Daarnaast zijn het beide aanpakkers en communiceren ze goed samen. “We zeggen eerlijk wat we vinden, besluiten dan wat te doen en dan komt er meteen actie”, legt Veerle hun werkwijze uit. Wat ze gemeen hebben is hun gedrevenheid. Als ze samen in gesprek zijn, kent hun enthousiasme geen grens en is het een genot om naar alle ideeën en ervaringen te luisteren.

Wat de toekomst brengt, weten de twee nog niet. Voor nu willen ze vooral iedereen laten genieten van hun Food Escape Box! “En dan gaan we na de hectiek evalueren en kijken of we doorgaan en hoe. Want we gaan ook zeker door met onze eigen bedrijven”, kijkt Veerle vooruit. Als ze daarna vertellen dat ze nu een variant van de Kempische Legende van Zwarte Kaat hebben, maar al volop ideeën hebben over een Kids-, Party-, Cool- of Italian Food Escape Box, lijkt het antwoord op de evaluatie al bijna gegeven.

“Het heeft ons ook zoveel gebracht”, inspireert Veerle tot slot. “Door te kijken hoe situaties nieuwe mogelijkheden bieden, ontstaat er ruimte voor creativiteit. En dan is er meer mogelijk dan je denkt.”

Ben jij nieuwsgierig geworden naar de box, het ontrafelen van de cijfercodes en al het lekkers wat je dan vindt? Kijk dan op

www.foodescapebox.nl

Tip: In de decembermaand ook leuk om te geven als geschenk aan relaties of medewerkers.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden