Verlichte kerstboom siert Valensplein in Hoogeloon | Al het nieuws uit de gemeente Bladel, Reusel-de Mierden, Eersel en Bergeijk


Foto:

Verlichte kerstboom siert Valensplein in Hoogeloon

Rianne Bolte

Kerstmis staat voor de deur. Ook in Hoogeloon laten ze deze speciale tijd niet zomaar aan zich voorbijgaan. Sinds enkele weken siert een metershoge verlichte boom het Valensplein. Op deze manier genieten inwoners en voorbijgangers een gezellige sfeer in dit toch wel bijzondere jaar. Sfeer en saamhorigheid creëren zijn in deze tijden onmisbaar voor iedereen.

HOOGELOON - In 2019 ontstond het idee om het Valensplein tijdens kerst gezelliger te maken. Activiteitengroep ‘Jong en oud’ is hier oorspronkelijk initiatiefnemer van. De dorpsraad pakte het idee op en heeft het verder uitgewerkt. Samen met buurtschap ‘den Heuvel’ is de boom mooi versierd en van lampjes voorzien.

Frans Tholen is één van de kartrekkers: “Vorig jaar wilden we graag tijdens de donkere dagen voor kerst een grote boom op het plein plaatsen om het dorp op te fleuren. We hadden nog veel meer plannen. Door te korte voorbereidingstijdtijd is het vorig jaar bij een boom en een bord met nieuwjaarsgroet gebleven.” In 2020 zouden de initiatiefnemers nog meer in petto hebben voor de Loonse inwoners, maar zoals iedereen weet gooit corona roet in het eten.

Oliebollenkraam

Frans vervolgt zijn verhaal met veel enthousiasme: “Toch blijft het dit jaar niet alleen bij een boom.” Op oudjaarsdag genieten van een oliebol? Je tanden zetten in een versgebakken appelbeignet? Het kan, want de leden van de Sint Joris Showband zorgen daar voor. Zo creëren ze nog meer gezelligheid op het plein en wordt iedereen van een lekker hapje voorzien. De leden van St. Joris showband gaan op 31 december oliebollen en appelbeignets bakken, dit allemaal corona proof. Ook verkopen ze prosecco. Op deze manier sluit je oudjaar smaakvol af en je steunt mede St. Joris showband na een jaar van weinig optredens. Bestellingen kun je plaatsen vanaf 25 december tot en met 31 december via de site: www.bistroo.nl/hoogeloon/restaurants/st-joris-oliebollenshop/ Bestellingen kunnen opgehaald worden op het plein. Met liefde kan de bestelling ook thuis bezorgd worden zodat iedereen van een lekkere versgebakken oliebol kan genieten.

Samen maken we de boom nog mooier

De boom ziet er al supermooi uit, maar deze kan nog fraaier opgetuigd worden. Alle Hoogeloonse Kinderen worden uitgenodigd om de boom sfeervoller te maken. Denk hierbij aan zelfgemaakte versieringen zoals kerstballen en kerststerren die je erin mag hangen. Ook als je volwassen bent, mag je je natuurlijk van je creatieve kant laten zien.

Frans sluit tevreden af: “In 2019 fleurden we het plein voor het eerst op met een versierde boom. Dit jaar plaatsen we hierbij een oliebollenkraam. Daarop volgt volgend jaar hopelijk een levende kerststal op het plein en wie weet wat we nog meer bedenken.” In Hoogeloon hebben ze genoeg ideeën en gelukkig heeft het dorp veel actieve vrijwilligers.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden