Astrid koppelt hobby aan actie voor WensAmbulance Brabant | Al het nieuws uit de gemeente Bladel, Reusel-de Mierden, Eersel en Bergeijk


<p>Het resultaat: Astrid kan het mooie bedrag van 4220 euro overhandigen aan de Wensambulance Brabant.&nbsp;</p>

Het resultaat: Astrid kan het mooie bedrag van 4220 euro overhandigen aan de Wensambulance Brabant. 

(Foto: )

Astrid koppelt hobby aan actie voor WensAmbulance Brabant

Jan van den Dungen

‘ik wilde al geruime tijd iets maatschappelijks doen’

Haar doel was om meer mensen weer aan het fietsen te krijgen door hen een mooie mountainbiketocht aan te bieden. Astrid had daarbij een streven om met deze tocht 2.000 euro op te halen voor de Stichting WensAmbulance. De door haar onlangs georganiseerde gps-tocht tussen Reusel en Hilvarenbeek leverde dat weekend honderd mountainbikers op. En natuurlijk was Astrid super trots op wat ze met zijn allen dit weekeinde bereikten. Iedereen stond massaal achter deze actie en na afloop kon Astrid Moeskops een cheque van 4.220 euro overhandigen aan de WAB.

BLADEL- Astrid Moeskops (48) uit Bladel heeft vorige week zaterdag een geheel corona-proof GPS mountainbiketocht georganiseerd, waarvan de opbrengst ten goede is gekomen aan de Stichting WensAmbulance Brabant, die zetelt in Valkenswaard. WensAmbulance Brabant brengt terminaal zieke mensen nog één keer naar hun favoriete plek. Astrid organiseerde deze tocht nu voor het eerst en als goed doel had ze hiervoor gekozen omdat haar vriendin uit Bladel met de hele familie met WensAmbulance mee is geweest naar Oostenrijk.

Motivatie

Astrid’s favoriete sport is al jaren mountainbiken. Zij heeft tien jaar in een sportschool in Reusel gewerkt en sporten is een heel belangrijk onderdeel in haar leven. “Ik wilde al geruime tijd iets maatschappelijks doen en uiteindelijk is het deze actie geworden om geld in te zamelen voor de WensAmbulance Brabant. Zo heb ik mijn hobby aan de actie gekoppeld.”

“Het werd een individuele GPS tocht, die geheel op een fiets met navigeersysteem te volgen is. Deze GPS tocht was de eerste editie en er volgen nog meer tochten”, zegt Astrid.

Hulp

Natuurlijk organiseerde Astrid deze actie niet in haar eentje. “Ik heb aan verschillende mensen mijn idee uitgelegd en het balletje aan het rollen gebracht. Zo belde ik verschillende toerwielerclubs op die ik in de regio kende. Ook TWC Hapert waar ik lid van ben heeft me enorm geholpen om zo alle leden te kunnen bereiken via mail. Zo kon ik door middel van een brief, deze tocht coronaproof aan de man brengen. “Ik heb verschillende mooi reacties gehad, van: super initiatief, mooie tocht en afwisselend. Ik heb steekproefsgewijs gevraagd aan de bikers of alles goed verlopen is. En dat was het! Velen biken de route een andere keer ook weer mee, beloofden zij. De overhandiging van de cheque aan de Stichting WensAmbulance vond na afloop plaats bij hotel de Tipmast in Bladel.

Dankwoord

Tot slot zegt Astrid iedereen te willen bedanken die op wat voor manier dan ook betrokken is geweest bij deze actie. “ Het is een super geslaagde tocht geweest en wij gaan op naar het lanceren van de volgende GPS tocht”, besluit zij.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden