De Kempenaer 35 jaar geleden | Al het nieuws uit de gemeente Bladel, Reusel-de Mierden, Eersel en Bergeijk


Foto:
Kempenaer 35 jaar geleden

De Kempenaer 35 jaar geleden

Kempisch Vocaal Ensemble

Door Thijs van der Zanden

Bladel - december 1985. Het bracht een kerstconcert in de hal van het gemeentehuis te Bladel. Door het grote bezoekersaantal van vorig jaar was de leiding van het het koor van mening ook in 1985 weer een kerstconcert in haar programma op te moeten nemen. Er waren werken gebracht van Toebosch, Franck Crüger, Gesius en Schröter. Na de pauze werden werken te horen van de componist Heinrich Schütz. Het koor zong enkele werken met solisten en begeleiding. Ook werden er enkele duetten gezongen. De begeleiding bestond uit Evert Jan Schuur, viool, Paul Fischer, viool, Tineke Stein, clavecimbel en Marieke Langekamp, cello. De solisten die aan het concert meewerkten waren sopraan Loes Grootantink, sopraan Ineke Kootstra, counter-tenor Aard Vogels, bas/bariton Nol Ardts. Het geheel stond onder leiding van de dirigent Pieter Cox. Het concert begon om 20.15 uur in de hal van het gemeentehuis aan de markt te Bladel.

Wat gebeurde er die week nog meer

- In gemeenschapshuis Den Tref te Hapert vond weer het traditionele kerstconcert plaats. Het werd georganiseerd door het Gemengd Koor en muziekvereniging Kunst Adelt.

- Postduivenvereniging 'De Witpen' uit Hapert hield een geslaagde tentoonstelling en kampioenendag. De grote zaal van 'Den Tref' was geheel bezet met duivenliefhebbers.

- Het Stichtingsbestuur van gemeenschapshuis de Höllekes te Steensel organiseerde met het kinderkoor, jongerenkoor en het parochieel dames- en herenkoor een kerstmatinee.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden