De Kempenaer 35 jaar geleden | Al het nieuws uit de gemeente Bladel, Reusel-de Mierden, Eersel en Bergeijk


Foto:
Kempenaer 35 jaar geleden

De Kempenaer 35 jaar geleden

Verkiezing Miss Kempenland

Door Thijs van der Zanden

Reusel – januari 1986. De zeventienjarige Anique Buytels uit Bladel werd op 29 december jongslede in discotheek de Palmboom te Reusel gekozen tot Miss Kempenland 1985. Ze werd door een vakkundige jury, onder leiding van modefotograaf Ger Cornelissen uit Geldrop, verkozen na een zeer spannende finale. Via twee voorronden op 1 en 15 december had men tien meisjes geselecteerd voor de finale, waarbij de jury vooral lette op presentatie en uiterlijk. De deelneemsters presenteerden zich driemaal aan het massaal opgekomen publiek. Eenmaal in avondkleding, eenmaal in sportkleding en tenslotte in badkleding. Winnares Anique Buytels kreeg een weekendreis voor twee personen naar Parijs en een fotosessie ter waarde van 500 gulden. De tweede prijs, een fotosessie en een kledingbon van 250 gulden, ging naar Nicole Zeebregts uit Hilvarenbeek. De derde prijs, een kledingbon van 100 gulden, werd gewonnen door Tamara Lagewaard uit Breda.

Wat gebeurde er die week nog meer

- Drs. Ad van Poppel, wethouder van Valkenswaard, werd burgemeester in Bergeijk, dat toen 9789 inwoners telde. Vanaf 1 januari 1985 droeg hij de Bergeijkse ambtsketen.

- In Bladel werd voor de derde keer op traditionele wijze gedorst tijdens de jaarlijkse dorsdag. De rogge hadden de leden van de vereniging 'Ouderwetse Boeren' zelf verbouwd.

- De RK Bond voor Ouderen, de directie van de Wiekenborg en carnavalsvereniging de Buurlanders hadden een driedaags carnavalsprogramma voor ouderen uit Eersel georganiseerd.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden