Kempische wethouders helpen de zorg | Al het nieuws uit de gemeente Bladel, Reusel-de Mierden, Eersel en Bergeijk


<p>Wethouder zorg en welzijn Bergeijk Marko van Dalen op bezoek bij Mw. Michelbrink. </p>

Wethouder zorg en welzijn Bergeijk Marko van Dalen op bezoek bij Mw. Michelbrink.

(Foto: )

Kempische wethouders helpen de zorg

‘We dachten, hier moeten we bij aansluiten’

Jan van den Dungen

De zorg in de regio zit onherroepelijk vast wegens personeelstekorten. Daarom hebben 21 wethouders uit deze regio Brabant-Zuidoost zich verenigd om medewerkers in de zorg te helpen. Dit doen ze door uitkeringsgerechtigden, vrijwilligers en stagiaires te vragen de zorg een helpende hand te bieden. Samen met het Regionaal Overleg Niet Acute Zorg (RONAZ) en Verpleeg- en Verzorgingshuizen en Thuiszorg (VVT) willen ze zorg en maatschappij aan elkaar verbinden.

BERGEIJK - Met dit initiatief volgen de gemeenten het voorbeeld van de regionale afdeling van Koninklijke Horeca Nederland (KHN), Transvorm en de VVT-sector, die afspraken hebben gemaakt over de inzet van horecapersoneel in de zorg. Een samenwerking die in Eindhoven startte en inmiddels is uitgebreid naar de hele regio.

Marko van Dalen is wethouder zorg en welzijn in de gemeente Bergeijk en zegt: “Wij vinden het initiatief van KHN prachtig; een zwaar geraakte sector die handen wil leveren voor het tekort in de zorg. We dachten, hier moeten we bij aansluiten. Dus zetten wij ons eigen netwerk en organisatie in om mensen te mobiliseren. We vragen de samenleving om de handen uit de mouwen te steken voor de zorg. Maar naast vrijwilligers denken we natuurlijk ook aan de inzet van uitkeringsgerechtigden, mensen met een (verlopen) BIG-registratie en jongeren die nu geen stageplek kunnen vinden. We moeten dit echt samen doen”, is zijn stellige overtuiging.

Onder meer met deze actie wil men de druk op de zorg verminderen, zodat iedereen in de regio weer de zorg kan krijgen die nodig is. Alle hulp is welkom: ondersteunen bij dagbesteding, helpen bij eetmomenten, maar ook een bemoedigend praatje of een wandeling met een cliënt. Welzijn de Kempen coördineert de vraag en aanbod van betaald werk voor personeel uit andere sectoren, uitkeringsgerechtigden en stageplekken. Aanmelden hiervoor kan bij Ivonne Megens van Welzijn de Kempen, via www.welzijndekempen.nl of via e-mail info@welzijndekempen.nl..

Deelnemers

Aan dit initiatief werken de volgende organisaties mee:, RONAZ, GGD/GHOR Brabant-Zuidoost, de VVT-sector, regionale afdeling van Koninklijke Horeca Nederland, Transvorm en de 21 regiogemeenten: Asten, Bergeijk, Best, Bladel, Cranendonck, Deurne, Eersel, Eindhoven, Geldrop-Mierlo, Gemert-Bakel, Heeze-Leende, Helmond, Laarbeek, Nuenen, Oirschot, Reusel-De Mierden, Someren, Son en Breugel, Valkenswaard, Veldhoven, Waalre.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden