De Kempenaer 35 jaar geleden | Al het nieuws uit de gemeente Bladel, Reusel-de Mierden, Eersel en Bergeijk


Foto:
Kempenaer 35 jaar geleden

De Kempenaer 35 jaar geleden

Derde Bladelse Dorsdag

Door Thijs van der Zanden

Bladel – januari 1986. In Bladel werd voor de derde keer de Dorsdag gehouden. Volgens dhr. Lemmens, mede-organisator van het mid-winter-spektakel, was de publieke belangstelling die keer nog groter dan het jaar daarvoor. Hij schatte dat zeker drieduizend mensen het Bladels industrieterrein hadden bezocht om te genieten van allerlei oude tractoren en dito landbouwmachines. Van heinde en verre kwamen zo’n 60 tractoren aangetuft, sommige na een tocht van wel 3 uur. De tractoren brachten oude landbouwmachines mee zoals zaaimachines, schijfeggen, wielploegen, aardappelrooiers en zelfbinders. De oudste tractor was uit 1930 maar van motorpech was bij geen van de gevaartes sprake, ze waren dan ook allemaal gerestaureerd. De organisatie was wederom in handen van de Vereniging voor Historische Motoren en Tractoren in samenwerking met de Vereniging van Ouderwetse Boeren in de Kempen die oude gebruiken in ere wilde houden.

Wat gebeurde er die week nog meer

- Carnavalsvereniging de Feestneuzen uit Reusel organiseerde haar jaarlijkse Zeeveravonden. Onder de deelnemers waren ook finalisten van het Brabants kampioenschap.

- Jack van Avendonk van de Reuselse atletiekvereniging AVR '69 werd in Uden Zuid Nederlands veldloopkampioen bij de jongens A junioren. Hij liep één van zijn beste wedstrijden.

- Het jongensteam van Volleybalvereniging Voleer uit Eersel was wederom te sterk voor zijn tegenstander. Ditmaal werd het hoog geklasseerde Nuvoc I met 2-1 aan de zegekar gebonden .

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden