Daniëls en Stapel op bezoek in Reusel | Al het nieuws uit de gemeente Bladel, Reusel-de Mierden, Eersel en Bergeijk


<p>Acteur Huub Stapels en schrijver Wim Dani&euml;ls trekken door verschillende dorpen in Nederland. Ze doen ook Reusel aan tijdens hun trektocht.&nbsp;</p>

Acteur Huub Stapels en schrijver Wim Daniëls trekken door verschillende dorpen in Nederland. Ze doen ook Reusel aan tijdens hun trektocht. 

(Foto: )

Daniëls en Stapel op bezoek in Reusel

Van de redactie

Het Dorp laat zien hoe mooi Nederland is

Huub Stapel en Wim Daniëls gaan in de zesdelige serie Het Dorp op zoek naar het antwoord op de vraag: ‘Wat is de toekomst van het dorp?’ In de serie wordt ook Reusel bezocht door het duo. De eerste aflevering was vorige week te zien op Omroep MAX.

REUSEL - In de nieuwe serie Het Dorp reizen acteur Huub Stapel en schrijver Wim Daniëls op een motor met zijspan door Nederland op zoek naar het echte dorpsgevoel. Als echte dorpsjongens vragen zij zich af wat er nog over is van het dorpse leven uit hun jeugd zoals gemeenschapszin, de kermis, de dorpsdokter en andere typische fenomenen. Steeds meer dorpen worden opgeslokt door grote gemeenten, voorzieningen verdwijnen en jongeren trekken weg. De rode draad van de serie is dan ook: wat is de toekomst voor het dorp in Nederland? Het Dorp is op woensdag 6 januari gestart en wekelijks te zien bij Omroep MAX om 21.50 uur op NPO 1.

De serie is losjes gebaseerd op de bestseller Het Dorp van Wim Daniëls. Elke aflevering staat in het teken van een thema waarbij verleden, heden én toekomst samenkomen. Daarbij spreken Wim en/of Huub verschillende dorsbewoners en belichten zowel de positieve als de negatieve kanten van het leven in een dorp. Centraal staan saamhorigheid, nostalgie en echte ontmoetingen.

Veel jonge gezinnen uit de stad willen hun leven anders inrichten, er is behoefte aan rust, ruimte, en schone lucht. Een plek waar kinderen gewoon in de speeltuin kunnen spelen zonder dat je je zorgen hoeft te maken en waar je voor 2,5 ton een heel huis koopt, in plaats van een mini-etage van 30 vierkante meter. Het vertrekpercentage van jonge gezinnen uit de stad neemt vanaf 2013 alleen maar toe (bron: CBS). Het Dorp laat zien hoe mooi Nederland is. Voor jong en oud. Het laat zien welke ongerepte (dorpse) plekken er nog zijn. Het ultieme reizen in eigen land vanuit je luie stoel.

Aflevering 1

Wim en Huub trekken erop uit naar de geboorteplaats van Wim, het Brabantse Aarle-Rixtel, waar Wim herinneringen uit zijn jeugd ophaalt en ze langs zijn geboortehuis gaan. In het Friese Akkrum spreekt Huub het advocatenduo Wim en Hans Anker over wat het dorpsgevoel voor hen betekent. En er is aandacht voor het Drentse dorp Gasselternijveen waar het hele dorp uitrukt om te helpen bij het jaarlijkse peren plukken.

De eerste aflevering is terug te kijken op

www.maxvandaag.nl/programmas/tv/het-dorp

Het Dorp is een co-productie van Omroep MAX en Stepping Stone.

MAX: Het Dorp
Woensdag 6 januari om 21.50 uur op NPO 1 tot en met 24 februari 2021 (behalve 13 januari en 27 januari)
Presentatie: Wim Daniëls en Huub Stapel.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden