<p>Een fragment uit de soapserie De Pius Tieners.&nbsp;</p>

Een fragment uit de soapserie De Pius Tieners. 

(Foto: )

Pius X-College houdt raamposteractie ter verbinding in coronatijd

Roy de Leijer

Het Pius X-College in Bladel wil ook in deze tijden van corona voor wat extra verbondenheid zorgen. Daarom houdt de scholengemeenschap deze maand de ludieke raamposteractie ‘Hallo, ik ben er ook nog!’.

BLADEL - In verschillende regionale en lokale weekbladen en het Eindhovens Dagblad plaatst de Bladelse scholengemeenschap deze week een paginagrote advertentie met de raamposter ‘Hallo, ik ..... ben er ook nog!’ (in deze Kempenaer te zien op pagina 6). “Door deze poster voor het raam te hangen kunnen mensen laten zien dat ze er nog zijn. In deze tijden van corona, waarin iedereen thuiszit, willen we hiermee verbondenheid uitstralen”, vertelt Marijn Verspeek van het Piux X-College. Daarnaast maken de deelnemers kans op een goed gevulde boodschappentas.

“Niet alleen onze leerlingen en hun huisgenoten, maar iedereen in het werkgebied van de school willen we op deze manier een extra contactmomentje bezorgen”, aldus Verspeek. Hij hoopt dat de actie aanslaat en dat de ramen in Bladel en de omliggende dorpen straks blauw-geel kleuren.

De school liet zich inspireren door de raamposteractie die een groot Japans automerk eind jaren negentig van de vorig eeuw hield. Het bedrijf gaf toen 80 auto’s gratis weg. Het enige wat mensen daarvoor hoefden te doen was een poster uit de krant knippen en die voor het raam hangen. De actie, die werd ondersteund door een televisiecommercial met André van Duin, was destijds een enorm succes. Auto’s worden er niet weggeven door het Pius X-College. Wel maakt ieder huis dat deelneemt aan de posteractie kans op een goed gevulde boodschappentas van supermarktketen Jumbo. Verspeek: “Mensen doen al mee als ze de poster voor het raam hebben hangen. Op de stippellijn kunnen ze hun naam invullen. We gaan met verschillende collega’s op pad om de posters te spotten.”

De scholengemeenschap in Bladel telt bijna 2.300 leerlingen. Het grootste deel, zo’n 1800, volgt op dit moment onderwijs op afstand. Verspeek: “De eindexamenklassen komen wel naar school. Dat geldt ook voor de leerlingen van de praktijkschool Pius X.”

Netvlies

Net als andere middelbare scholen zoekt het Pius X-College naar mogelijkheden om tijdens deze lockdown op het netvlies te komen en blijven staan. Verspeek: “Dat is niet alleen van belang bij onze leerlingen die nu thuiszitten, maar bijvoorbeeld ook bij achtstegroepers die dit jaar een schoolkeuze moeten maken. Om in beeld te blijven hebben we onder meer onze eigen soapserie De Pius Tieners ontwikkeld.”

Het Pius X-College roept deelnemers aan de actie op om een foto van de poster te delen op sociale media met #piusxvoeljethuis!. De foto’s kunnen ook worden geupload via piusx-college.nl/thuis. Op deze website, die vanaf nu in de lucht is, is het ook mogelijk tips, grappen, weetjes, zin en onzin te delen om het thuis voor elkaar wat leuker te maken.

Meer berichten