De Kempenaer 35 jaar geleden: Avondwielervierdaagse in Bladel | Al het nieuws uit de gemeente Bladel, Reusel-de Mierden, Eersel en Bergeijk


Foto:
Kempenaer 35 jaar geleden

De Kempenaer 35 jaar geleden: Avondwielervierdaagse in Bladel

Bladel - januari 1986. Zes avonden achtereen was er in ‘Sportpaleis Den Herd’ te Bladel, voor de 13de keer sportieve strijd geleverd tussen een 40 -tal renners en rensters. Niet op de velodroom weliswaar zoals in de roemruchte dagen van de baanwielrenport, maar op de racefiets gemonteerd op een rollerinstallatie. Vele honderden toeschouwers volgden met ontzag de adembenemende inspanningen van de deelnemende renners en prominenten uit de Bladelse gemeenschap. Een groot deel van de opbrengst ging ook dat jaar naar een goed doel. Pater Frank Willemsen, die men in Bladel een goed hart toedroeg, kon met het bedrag ver overzee weer de nood ledigen. De organisatie lag bij wielerclub Het Snelle Wiel. Die kon met de rest van de opbrengst een financiële basis leggen voor de grote wielerwedstrijden die in 1986 rondom Bladel gepland werden zoals de internationale Ster van Brabant en de Acht van Bladel voor de beste junioren van Nederland.

Door Thijs van der Zanden

Wat gebeurde er die week nog meer

  • De meisjes van Avanti 2 uit Veldhoven werden kampioen in de competitie meisjes-C. Ze wonnen de beslissingswedstrijd van gymnastiekvereniging ‘De Molenwiek’ uit Asten.
  • Het jongensteam van volleybalvereniging Voleer uit Eersel was wederom te sterk voor zijn tegenstander. Dit keer werd Nuvoc 1 met een verdiende 2-1 aan de zegenkar gebonden.
  • Tot en met 31 januari 1986 konden deelnemers zich opgeven voor de carnavalsoptochten die de Muggezifters uit Bladel organiseerden. Dat gold ook voor de jeugdoptocht.
Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden