Jeu de boules wordt gemist in Lage Mierde | Al het nieuws uit de gemeente Bladel, Reusel-de Mierden, Eersel en Bergeijk


<p>Nico en Marie hopen snel weer een balletje te kunnen gooien met dorpsgenoten. Foto: Jan Wijten</p>

Nico en Marie hopen snel weer een balletje te kunnen gooien met dorpsgenoten. Foto: Jan Wijten

(Foto: Jan Wijten)

Jeu de boules wordt gemist in Lage Mierde

Er heerst een serene rust aan de Berkenhof in Lage Mierde waar Marie (79) en Nico (77) met hun partners wonen. Wekelijks speelden ze op maandagmiddag samen met nog zes dorpsgenoten jeu de boules op het baantje voor de seniorenwoningen maar ze zijn er mee gestopt toen er een persoon besmet raakte met het coronavirus. Op het bankje bij de jeu-de-boulesbaan blikken ze samen op gepaste afstand terug op de afgelopen tijd waarbij de metalen ballen met trots even worden getoond.

Lage Mierde - Marie is heel duidelijk over corona en er ook helemaal klaar mee: “We zijn nog maar pas naar deze woning verhuisd en kunnen onze buren nog niet eens uitnodigen voor een kop koffie. Ook bezoek van onze kinderen en kleinkinderen is zeer beperkt of ze zwaaien buiten even voor het raam.” Ze eindigt haar betoog met ‘het is binnen en buiten gewoon saaier geworden’. Nico mist het spelletje, gelegen bijna in zijn voortuin, ook enorm en roept ook meteen de herinnering op dat de enkele jaren geleden overleden Toon van Dongen toch wel de kapitein was van het jeu-de-boulesgroepje. Nu deze maandagmiddagactiviteit is weggevallen probeert hij toch nog met zijn rollator een korte wandeling door het straatje te maken. Hij hoopt dat hij dit voorlopig nog kan blijven doen, met de werkzaamheden voor de bouw van het nieuwe Lindenhof in het vooruitzicht.

Eenzaamheid

Als het woord eenzaamheid valt, volgt er een korte stilte waarna Nico bedachtzaam zegt: “O ja, ik ken zeker diverse mensen in het dorp die eenzaam zijn.” Een bruggetje met eenzaamheid is snel te maken door de aankondiging van een digitale startbijeenkomst over een gezamenlijke aanpak tegen eenzaamheid in de Kempen. De bijeenkomst vindt plaats op 28 januari en wordt georganiseerd door de gemeenten Reusel-De Mierden, Bergeijk en Eersel en de GGD. Het initiatief ligt bij het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport met als doel de verbinding tussen organisaties en initiatieven versterken en in beeld brengen waar nog kansen ter verbetering liggen. Aanmelden voor deze startbijeenkomst kan tot 22 januari via secretariaat-gezondheidsbevordering@ggdbzo.nl

En Marie en Nico? Zij hebben beiden de wens dat ze snel weer een balletje kunnen gooien.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden