Greetjes etalage brengt vrolijke gezichten | Al het nieuws uit de gemeente Bladel, Reusel-de Mierden, Eersel en Bergeijk


<p>Greetje met haar kleindochter Sofie voor de etalage.</p>

Greetje met haar kleindochter Sofie voor de etalage.

(Foto: )

Greetjes etalage brengt vrolijke gezichten

Hoofdstraat nummer 71 in Hoogeloon kun je haast niet voorbijlopen zonder even in het raampje van Greetje te kijken. Per seizoen wisselt ze haar heuse etalage naar thema en dat maakt het extra spannend om telkens binnen te gluren.

door Rianne Bolte

HOOGELOON - Greetje is negen jaar geleden in Hoogeloon komen wonen. Vrij snel hierna konden voorbijgangers haar mooie etalage bewonderen. Ze vertelt vol enthousiasme: “Voor we in Hoogeloon woonden had ik in onze woonplaats Ommel een atelier met grote, openslaande deuren. Daarin stonden paspoppen aangekleed per seizoen. Deze ruimte was zichtbaar voor voorbijgangers en daar ontving ik veel leuke reacties op. In Hoogeloon miste ik dat, ik wilde weer graag iets laten zien. De paspoppen pasten niet op de venterbank, zodoende is het idee ontstaan om een etalage te maken in het raam.”

Per seizoen een ander thema

Greetje krijgt vaak veel fijne reacties op haar etalage, dit jaar nog meer dan anders. Het trekt verschillende mensen aan zoals inwoners van de zorgvilla, gezinnen en ouderen. Haar continue tentoonstelling inspireert ook anderen. Ze ziet steeds meer opgepimpte ’ramen’ in het straatbeeld verschijnen. Dit brengt extra gezelligheid voor de vele fietsers en wandelaars die in coronatijd die straat op gaan. Momenteel kun je haar kerstdorp bewonderen dat nog steeds veel bekijks heeft. Enthousiaste reacties over haar kerstetalage blijven binnenstromen. Zo ontving ze zelfs een kaart van twee kinderen uit het dorp met daarin de mededeling dat ze het zo geweldig vinden dat Greetje altijd leuke dingen in het raam zet. Greetje vult aan: “Op het kerstdorp volgt binnenkort het ‘muizenspektakel’ in de sneeuw. Ik ga jasjes van vilt maken voor de muizen en ze krijgen sjaaltjes aan. Het ‘sneeuwballengevecht’ van de muizen kan bijna beginnen.”

Coronaproof carnavalsfeest

Zelfs in carnavalstijd wil de creatieve dame blije gezichten toveren bij de mensen die haar creatie zien. Wie langs haar etalage loopt, komt zo toch nog een beetje in de feeststemming. Ze organiseert daarin een coronaproof carnavalsfeest. Muizen krijgen mondkapjes op en hebben latjes bij zich zodat ze 1,5 meter afstand kunnen houden tijdens de polonaise. Het is voor Greetje weer een hele speurtocht om dat te realiseren, maar dat is het volgens haar altijd. Gelukkig geniet ze er teveel van om het te laten.
Ook Pasen vergeet ze niet, maar dat is nog te ver weg om concreet mee bezig te zijn. Tijdens de wisseling van haar etalage naar een ander seizoen toe is het gordijn altijd één dag dicht. “Dat is eigenlijk te lang”, merkt Greetje. “Dan ziet ik al teleurgestelde gezichten...” Voor haar één van de redenen waarom ze niet kan stoppen met haar hobby en zo steeds voor de uitdaging staat om de inwoners van Hoogeloon weer met een nieuwe, verrassende etalage te verblijden.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden