De Kempenaer 35 jaar geleden | Al het nieuws uit de gemeente Bladel, Reusel-de Mierden, Eersel en Bergeijk


Foto:
Kempenaer 35 jaar geleden

De Kempenaer 35 jaar geleden

Rock & roll-festival in Bergeijk

Door Thijs van der Zanden

Bergeijk – januari 1986. Nostalgie van de bovenste plank in de Speedy Bar te Bergeijk. Alle ‘gouwe ouwe’ rock & roll-ers werden uit de grote collectie platen van de discotheek gehaald, opgepoetst en ten gehore gebracht. Een grandioos succes en volgens de organisatoren zou het volgend jaar nog grootser aangepakt worden. Tijdens de danswedstrijd vlogen de benen net zo over de vloer als onder het plafond door. Men kon zien dat er in de Kempen veel naar rock & roll-danslessen werd gegaan, gezien de kwaliteit die tentoon werd gespreid. Ook de originele kleding waarmee het grootste deel van de liefhebbers uitgedost was zag er stijlvol uit. Voor anderen was er voldoende brylcream aanwezig om zich met een prachtige vetkuif over de drempel te helpen. De danswedstrijd werd gewonnen door Marco van Zanten en Heidi van de Waerden uit Veldhoven. Ze werden miss & mister rock & roll 1986. De tweede prijs ging naar Tony Stark en Anita Brakel uit Bergeijk, zie foto.

Wat gebeurde er die week nog meer

- In Bladel werd toch een overdekt zwembad gebouwd door John Theuws uit Valkenswaard. De bouw en exploitatie zouden door de heer Theuws volledig op eigen risico geschieden.

- Harmonie Concordia voerde een carnavalsconcert op in de Kei te Reusel. Verder bracht Jan Moeskops een buut ten gehore en ook Prins Jodokus met gevolg was aanwezig.

- Robert de Brouwer van AVR '69 won in Breda een cross waarbij de hele Nederlandse top aan de start stond. Hij toonde hiermee aan klaar te zijn voor het Nederlands Kampioenschap.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden