Contente mensen op de Markt | Al het nieuws uit de gemeente Bladel, Reusel-de Mierden, Eersel en Bergeijk


<p>De viskraam en de kaaskraam mogen gelukkig nog blijven staan op de Eerselse markt en trekken nog steeds de vaste liefhebbers.</p>

De viskraam en de kaaskraam mogen gelukkig nog blijven staan op de Eerselse markt en trekken nog steeds de vaste liefhebbers.

(Foto: Jan Wijten)

Contente mensen op de Markt

Voor Kees Cornelissen (91) is het bezoek aan de viskraam op de Markt in Eersel een vaste, wekelijkse activiteit. Gelukkig vallen de marktkramen voor de verkoop van kaas en vis in de categorie ‘levensmiddelen’ zodat ze, uiteraard met de coronaregels in acht nemend, toch kunnen blijven verkopen.

EERSEL - Kees, die velen nog zullen kennen als de rector (1975-1988) van het Pius-X-College in Bladel, kuierde afgelopen vrijdag met zijn handen op de rug tegen lunchtijd naar de Markt. Door de drukte wachtte hij even in de schaduw van de Contente mens op de sokkel zijn beurt af, maar al snel stond hij zijn portie sliptong te bestellen voor hem en zijn echtgenote. Ondanks de de coronamaatregelen verveelt hij zich niet, vertelt hij na het afrekenen. “Het museum (red. museum de Acht Zaligheden in Eersel) is helaas wel gesloten en ook het gregoriaans herenkoor Gaudeamus (waar Kees dit jaar 25 jaar lid van is) ligt stil, maar ik heb nog veel achterstand met het lezen van boeken”, weet Kees te vertellen. Ook heeft hij niet te klagen over zijn gezondheid en grapt: “Ik ben een contente mens.”

Bij het zien van de foto van het tweetal zijn er inderdaad weinig verschillen te ontdekken, behalve dan natuurlijk het dragen van het nog steeds verplichte mondkapje.

Foto gemaakt 
door Jan Wijten

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden