Moeder Mieke en dochter Sanne samen aan de slag | Al het nieuws uit de gemeente Bladel, Reusel-de Mierden, Eersel en Bergeijk


Sanne maakte samen met haar moeder Mieke al vele mooie spullen voor dochter Bowie.
Sanne maakte samen met haar moeder Mieke al vele mooie spullen voor dochter Bowie. (Foto: )

Moeder Mieke en dochter Sanne samen aan de slag

Je herkent het vast wel; je hebt iets in je hoofd, je struint alle winkels en internet af, maar helaas zonder resultaat. Net dat ene wat jij mooi vindt, kun je nergens vinden. Dan zit er maar één ding op en dat is het zelf maken. Maar dat moet je dan wel kunnen....

REUSEL - "Ik dacht ik koop een Knippie en een naaimachine en zoek wat stof uit en dan begin ik", denkt Sanne terug aan enkele jaren geleden. Maar dat liep wat anders. Bij het instellen van haar naaimachine kwam ze er achter dat ze ook nog ergens een spoeltje in moest doen. En toen ze op een zondag wel even dacht een broekje in elkaar te zetten, bleek het stof niet echt geschikt te zijn voor een broekje. "Dus het naaimachine belandde in de kast", lacht Sanne, "want dat valt nog niet zo mee hoor!"

Toen ze zo'n 15 maanden geleden moeder werd, bekroop haar weer hetzelfde gevoel. "Ik vond alle babyspullen zo standaard en had allerlei dingen in mijn hoofd die ik graag zou willen voor Bowie en mij," vertelt de in mode geïnteresseerde dame. En dus klopte ze bij haar moeder Mieke aan die al heel wat ervaring heeft met het maken van kleding. En dat blijkt een gouden combinatie te zijn. "Ik bedenk iets en ons mam maakt het", vertelt Sanne trots over de samenwerking met haar moeder. Samen hebben ze al heel wat gemaakt voor (klein)dochter Bowie. En zonder de eigen 'mamatas' gaan ze de deur niet meer uit. "Ideaal om aan de kinderwagen te hangen en vervolgens in de winkel alle boodschappen in te doen", legt Sanne het gebruik uit. "Maar het is ook een leuke tas om gewoon zo over je schouder mee te nemen," vult ze aan. "En voor achter de rolstoel is de tas ook erg handig", weet moeder Mieke, die in haar dagelijks werk veel ouderen helpt.

Ruim 4 jaar geleden begon Sanne haar eigen zaak Beauty & Lifestyle Sanne. In haar werk als kapster en coach op het gebied van lifestyle, voeding en hardlopen geniet ze het meest van andere mensen blij maken. Toen ze vanwege corona voor de tweede keer haar werk moest staken, wilde ze iets nuttigs doen. "Als je ondernemer bent, dan doe je niet niks. En ik zou trouwens ook tegen de muur omhoog lopen als ik niks om handen had", geeft ze eerlijk toe. "Toen ik alle mooie spulletjes van Bowie zag, bekroop me het gevoel dat ik er meer mee wilde doen dan alleen voor haar. Ik dacht dat het best iets zou kunnen worden waarmee ik ook andere mensen blij kan maken. En nu heb ik er de tijd voor om het op te zetten, dus ging ik met al mijn ideeën aan de slag", verklaart Sanne haar nieuwe tak van sport.

Gelukkig zag Mieke het ook zitten om dit samen met haar dochter op te pakken. "Ik heb ons mam wel echt nodig om het winkelwaardig te maken. Ik wil het wel goed doen. Ik hecht zelf veel waarde aan kwaliteit en mooie spullen en gun anderen dat ook. Ons mam haalt alles uit elkaar tot het goed is en perfect past. Dat deed ze vroeger al bij de carnavalspakken van mijn vriendinnen en mij", legt Sanne de noodzaak van een goede naaister uit. "Ik vind het mooi te zien hoe Sanne haar ambitie en droom naleeft en vind het fijn dat ik mijn dochter kan helpen", zegt Mieke met trots. "Ik vind het heel bijzonder om dit samen met haar te doen. En ja, ze heeft me ook echt wel nodig ja. Anders kan het nog wel eens gebeuren dat er twee achterpanden aan elkaar gezet worden", lacht Mieke.

Sanne laat zich daardoor niet uit het veld slaan. Ze weet wat ze wil en daar gaat ze volledig voor, dat is hoe ze is. Ze heeft aan haar moeder een goede leermeesteres en behalve het naaiwerk doet ze alles zelf. "Gelukkig heb ik er nu tijd voor. Zodra ik mijn salon weer mag openen, hoop ik dat Beauty & Lifestyle Sanne, mom & baby staat", spreekt Sanne haar wens uit. Haar nieuwe logo is klaar, van veel patronen is een eigen creatie gemaakt, het stalenboekje met stofjes is in de maak en social media wordt steeds professioneler ingericht. Ze is dus al een heel eind.

Problemen tussen moeder en dochter geeft het niet. "We zijn er wel hetzelfde in", verklaart Mieke. "We laten allebei niet los en wat we in ons hoofd hebben moet ook echt af. En ik heb geen zin om elke avond op de bank te zitten of op mijn lauweren te rusten." Moeder is dus al net zo gedreven en actief als dochter. "Het enige nadeel is dat ik nu wel moet luisteren en niet zo eigenwijs mag zijn", grapt Sanne. "Maar ik zie aan de andere kant ook dat ze het echt wel goed kan, want het is echt moeilijk. Dan heb ik iets in mijn hoofd en dan heeft ons mam het de volgende dag al klaar en denk ik: ik zou het serieus echt zo kopen. Dat vind ik toch wel heel knap."

Wat de dames ook veel energie geeft, is dat mensen zelf met ideeën komen. Voor de buitenkant gebruiken ze teddy- en ribstof in 3 verschillende kleuren. Voor de binnenkant hebben ze heel veel stofjes. De klant kiest zo de eigen combinatie. "Dan komen mensen ooit met ideeën die ik zelf nooit zo zou hebben uitgezocht maar wel heel leuk zijn. Of ze komen zelf met een idee voor een kledingstuk, dat is ook leuk", geniet Sanne zichtbaar van alle creatieve dingen die ze ziet. "Ik vind standaard ook nooit leuk, dus begrijp maar al te goed dat anderen ook de behoefte hebben aan iets unieks." Zolang het maar babykleertjes of mamatassen zijn, kunnen Mieke en Sanne er wel mee vooruit.

Sanne heeft er zin in om in haar salon straks een hoekje voor haar mom & baby in te richten. "En dan zou het leuk zijn als het gaat lopen, dat het een soort van merk wordt", droomt de creatieve dame verder.

En Mieke? Die vindt het vooral heel leuk als ze iemand ziet met wat zij gemaakt heeft. "En het is natuurlijk heel mooi dat mijn dochter mij betrekt bij al haar plannen en mij het werk toevertrouwt." En dat is een mooie afsluiter. Laten we hopen dat moeder en dochter nog veel mooie tassen en babykleertjes mogen maken. Aan hun drive zal het niet liggen.

'Als je ondernemer bent, dan doe je niet niks'

Nicole Leijen

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden