Gemeenten Bergeijk, Eersel en Veldhoven tekenen Muziekakkoord | Al het nieuws uit de gemeente Bladel, Reusel-de Mierden, Eersel en Bergeijk


<p>Op 24 februari zullen de gemeenten Veldhoven, Bergeijk en Eersel samen met betrokken partijen het gezamenlijke Muziekakkoord ondertekenen. Foto: Marcia van der Kraan.&nbsp;</p>

Op 24 februari zullen de gemeenten Veldhoven, Bergeijk en Eersel samen met betrokken partijen het gezamenlijke Muziekakkoord ondertekenen. Foto: Marcia van der Kraan. 

(Foto: Marcia van der Kraan)

Gemeenten Bergeijk, Eersel en Veldhoven tekenen Muziekakkoord

Bergeijk/Eersel/Veldhoven - Op 24 februari wordt onder toeziend oog van de wethouders kunst en cultuur van de drie betrokken gemeenten samen met een groot aantal belanghebbenden het Muziekakkoord Veldhoven, Bergeijk en Eersel ondertekend.

Art4U Kunsteducatie is al ruim 15 jaar bezig om muziek in de klas structureel op de kaart te zetten voor alle basisscholen in Veldhoven, Bergeijk en Eersel. Ruim 6500 leerlingen krijgen hierdoor structureel muziekonderwijs. Vakdocenten van Art4U verzorgen deze schoolbrede muzieklessen. Voor de kleuters is er Muziek en Beweging, groepen 3 en 4 leren in de ‘Muziekbende’-lessen muzikale basisvaardigheden en vanaf groep 5 wordt er gezongen in de Zangklassen of geblazen in de Blazersklassen. Verder kan in groep 5, 6 en 7 gekozen worden uit een ukeleleklas, een percussieklas, een accordeonklas of een keyboardklas. Groep 8 gaat zelfs een eigen popsong maken en opnemen in de Art4U opnamestudio. Dit alles gebeurt onder leiding van enthousiaste docenten. Met de gehonoreerde MuziekMatch-subsidie die bij het aanstaande Muziekakkoord hoort kunnen er violen en celli worden aangeschaft zodat er vanaf nu ook een heuse strijkersklas op school kan worden verzorgd.

Alle belanghebbende partijen die het Muziekakkoord ondertekenen zijn overtuigd van het belang van kwaliteitsvolle muziekles voor elk kind. Art4U wil - samen met deze partners - er ook de komende jaren graag voor zorgen dat er zoveel mogelijk muziek in de klas gemaakt kan blijven worden. Met de ondertekening van het Muziekakkoord onderstrepen alle belanghebbende partijen deze mooie ambitie!

De drie gemeenten, het onderwijs vertegenwoordigd door alle schooldirecties en de schoolbesturen SKOzoK, Veldvest, KempenKind en RBOB, alle lokale muziekverenigingen, de combinatiefunctionarissen cultuur van de drie gemeenten, Fontys HKE PABO Eindhoven, Fontys Academie voor Muziekeducatie Tilburg, De Blaasinstrumentenspecialist Veldhoven en Keyboardcentrum Eindhoven, Theater De Schalm, Theater De Kattendans, Service-organisatie “Ronde tafel 166 Veldhoven” en uiteraard Art4U Kunsteducatie.

Genodigden kunnen het volgen via een livestream

Extra feestelijk zou het zijn geweest als de ondertekening had kunnen plaatsvinden in aanwezigheid van alle betrokkenen. De onderwijscoördinatoren van Art4U, Patrick Geboers en Dave Ververgaard gaan met de huidige maatregelen zorgen voor een passende invulling van de middag.

In samenwerking met Theater De Schalm zal de ondertekening op een bijzondere wijze in beeld worden gebracht waarbij enkele betrokkenen fysiek aanwezig zullen zijn. Korte interviews, filmpjes en een live schakeling naar de Méér Muziek in de Klas inspiratiesessie van professor Erik Scherder staan al in het draaiboek. Erik Scherder laat op een fascinerende manier zien wat muziek doet met de ontwikkeling van het kinderbrein. De opname van het ondertekeningsevenement zal nadien via social media worden gedeeld.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden