Tweede aflevering van reeks over dementie op KempenTV | Al het nieuws uit de gemeente Bladel, Reusel-de Mierden, Eersel en Bergeijk


Foto:

Tweede aflevering van reeks over dementie op KempenTV

De Kempen - Regiegroep Dementievriendelijk Eersel presenteert in samenwerking met KempenTV een serie uitzendingen over dementie. In deze reeks komen diverse personen aan het woord, onder anderen mensen met dementie, hun familie en naasten en professionals.

Op 24 februari wordt de tweede aflevering van de reeks uitgezonden. In deze aflevering wordt gepraat met doktersassistente Phil Hagoort. Zij neemt namens huisarts Zwagers bij mensen een test af bij vermoeden van dementie. De kijker krijgt informatie over het proces van het stellen van de diagnose, de specialisten (professionals) die hierbij betrokken zijn en hoe je het best met de betreffende persoon bespreekt dat het beter is met de klachten naar de huisarts te gaan. Betrokkenen spreken in deze aflevering over de beleving van de test, de inhoud en de uitslag ervan. Verder wordt het belang van de diagnose, het tijdig starten van de behandeling, regelen van financiële zaken en de rust die de uitslag kan geven besproken.

De afleveringen zijn te bekijken via het kanaal van KempenTV op de lokale zender en via een online stream op www.kempentv.nl De uitzendingen zijn steeds om de veertien dagen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden