De Kempenaer 35 jaar geleden | Al het nieuws uit de gemeente Bladel, Reusel-de Mierden, Eersel en Bergeijk


Foto:
Kempenaer 35 jaar geleden

De Kempenaer 35 jaar geleden

Nicole Mariën judo-kampioene

Door Thijs van der Zanden

Reusel – februari 1986. Nicole Mariën uit Reusel werd in Elberg Nederlands judo-kampioene bij de junioren tot 52 kilo. Ze behaalde die titel door in de finale Trineke Wimmer uit Helmond te verslaan. Voor Nicole, die toen de judo-sport al ruim tien jaar beoefende was dat het eerste succes op nationaal niveau. De mensen die Nicole al langer kenden zagen dat niet als een verrassing. Eerder was ze op districtsniveau al succesvol in de gewichtsklassen tot 37 en 41 kilo. Voor de nationale titel was ze toen nog te jong. In haar jonge carrière stond ze al 38 maal op de hoogste trede. Nicole was een geboren sportmeisje. Van haar 8e tot 12e jaar was ze lid van atletiekvereniging AVR’69, vooral op de cross was ze in haar leeftijdsklasse onverslaanbaar. Ook bij het fietscrossen stond ze meestal op de hoogste plaats van het podium. Reeds op 4-jarige leeftijd stond Nicole al op de judo-mat bij sportschool Jan Sanders. Later stapte ze over naar het sportinstituut van Peter Ooms te Tilburg

Wat gebeurde er die week nog meer

- De Kempenaer was op zoek naar 50-jarigen. Onder de titel 'Abraham of Sara van de maand' werd een kersverse 50-jarige gefêteerd en kreeg 50 gulden aan waardebonnen.

- Door de overwinning op Fortuna had Rosolo uit Reusel weer kans op de landstitel omdat Geko verloren had tegen Klimop. Ze moesten dan winnen tegen Geko in St. Michielsgestel.

- Tijdens de carnavalsoptocht van Bladel was er ondanks de arctische temperaturen toch volop muziek. Zelfs de fanfares uit Arendonk en Retie waren aanwezig in Bladel.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden