Tweede Kamerverkiezingen in de gemeente Bladel | Al het nieuws uit de gemeente Bladel, Reusel-de Mierden, Eersel en Bergeijk

Tweede Kamerverkiezingen in de gemeente Bladel

Tweede Kamerverkiezingen in Bladel

Op woensdag 17 maart zijn het verkiezingen voor de Tweede Kamer. Dit moet, in verband met het coronavirus, natuurlijk wel veilig kunnen gebeuren. De gemeente Bladel is daarom al een tijdje bezig met voorbereidende maatregelen, want het is belangrijk dat u veilig gebruik kunt maken van uw stemrecht.

Verspreid door de gemeente zijn er verschillende stemlokalen ingericht. Alle stembureaus zijn geopend van 07.30 uur tot 21.00 uur. Een overzicht van de locaties van de stemlokalen staat hieronder en is ook te vinden op de website van de gemeente Bladel: www.bladel.nl/verkiezingen. Vergeet niet om je stempas en identiteitsbewijs mee te nemen!

Raakt u uw stempas kwijt, vraag dan persoonlijk een vervangende stempas aan. Dit kan op het gemeentehuis van gemeente Bladel of digitaal via www.bladel.nl tot uiterlijk vrijdag 12 maart 17.00 uur.

Vervroegd stemmen (15 en 16 maart) en stemmen per brief

Mensen die zich kwetsbaar voelen, kunnen op 15 en 16 maart vervroegd stemmen. Op deze twee dagen zijn er twee stembureaus open: op het gemeentehuis en op Den Tref in Hapert. De stembureaus zijn open van 07.30 uur tot 21.00 uur. Bent u 70 jaar of ouder? Dan krijgt u van de gemeente Bladel een briefstempakket. Wanneer u per brief stemt, hoeft u niet naar het stemlokaal te komen. U hoeft dan ook niet iemand anders te machtigen. In de bijsluiter bij het briefstempakket wordt uitgelegd hoe stemmen per brief werkt.

Stemmen bij volmacht

Bent u op de dag van de stemming niet in de gelegenheid om zelf uw stem uit te brengen, vraag dan iemand anders uw stem uit te brengen via een volmacht. Op de achterzijde van uw stempas vult u de naam in van degene (gemachtigde) die voor u gaat stemmen. De gemachtigde kan iedereen zijn die in de gemeente Bladel woont en ook een stempas heeft ontvangen voor deze verkiezing. Belangrijk is dat de gemachtigde niet meer dan drie machtigingen heeft aangenomen en de volmachtstem(men) gelijktijdig met de eigen stem uitbrengt. Het geven van de machtiging kan tot en met de dag van de stemming zelf. De kiezer die voor u gaat stemmen moet ook een kopie van een geldig identiteitsbewijs van u aan de voorzitter tonen.

Meer informatie

Meer informatie over hoe de verkiezingen georganiseerd worden in de gemeente Bladel kunt u vinden op www.bladel.nl/verkiezingen. Informatie vanuit de Rijksoverheid over de verkiezingen kunt u vinden op www.elkestemtelt.nl

Stemlocaties

Maandag 15 maart geopend van ’s ochtends 07.30 uur tot ’s avonds 21.00 uur

Gemeentehuis, Markt 21, Bladel. Den Tref, Alexanderhof 7, Hapert

Dinsdag 16 maart geopend van ’s ochtends 07.30 uur tot ’s avonds 21.00 uur

Gemeentehuis, Markt 21, Bladel. Den Tref, Alexanderhof 7, Hapert

Woensdag 17 maart geopend van ’s ochtends 07.30 uur tot ’s avonds 21.00 uur

Gemeentehuis, Markt 21, Bladel. Den Herd, Emmaplein 4, Bladel. Pius X College, achteringang gymzaal via Lange Trekken Bladel. Den Aord, Kerkstraat 33, Casteren. De Poel, De Hoeve 2, Netersel. Den Tref, Alexanderhof 7, Hapert. Café 't Pleintje, Kerkstraat 51, Hapert. D'n Anloôp, Maalderij 3, Hoogeloon.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden