Quizzen tegen laaggeletterdheid | Al het nieuws uit de gemeente Bladel, Reusel-de Mierden, Eersel en Bergeijk


<p>Het houden van een pubquiz in de oorspronkelijke, fysieke opstelling is helaas op het moment niet mogelijk. Een online pubquiz biedt daarvoor een mooi alternatief. Foto: Ellen Koelewijn</p>

Het houden van een pubquiz in de oorspronkelijke, fysieke opstelling is helaas op het moment niet mogelijk. Een online pubquiz biedt daarvoor een mooi alternatief. Foto: Ellen Koelewijn

(Foto: Ellen Koelewijn)

Quizzen tegen laaggeletterdheid

De Kempen - De DigiTaalhuizen uit de regio dagen iedereen uit om mee te doen aan een online pubquiz. Vragen over taal, digitale vaardigheden, rekenen en cijfers en algemene kennis komen aan bod. De online pubquiz is op donderdag 11 maart vanaf 19:30 uur. Deelname is gratis. Uiteraard zijn er prijzen te winnen, zoals een waardebon voor Theater de Hofnar.

In Nederland hebben 2,5 miljoen volwassenen moeite met lezen, schrijven en/of rekenen. Hierdoor lopen zij regelmatig tegen problemen aan op het gebied van geld, werk, gezondheid en gezinsleven. In regio Cranendonck/Valkenswaard en De Kempen betreft dit ruim 14.000 volwassenen. Middels deze pubquiz vragen we als DigiTaalhuis aandacht voor dit onderwerp. Het DigiTaalhuis is een initiatief van de lokale gemeente, welzijnsorganisatie Cordaad Welzijn/Wel!Welzijn, Stichting Lezen & Schrijven, Ster College en Bibliotheek De Kempen.

Deelname aan deze quiz is gratis. Via www.hofnar.nl/theater/livestream/online-pubquiz-digitaalhuis/ kunt u zich aanmelden. Lukt het reserveren niet of wilt u liever telefonisch contact? Bel dan naar het DigiTaalhuis: 06-3359 0936 of naar de kaartverkoop van Theater De Hofnar van maandag tot en met vrijdag van 13.00 tot 17.00 uur op nummer 040-2074020. Je kunt de kaarten reserveren tot donderdag 11 maart 17.00 uur.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden