<p>Nirva Strijbos verzorgt op 23 maart de online bijeenkomst over &#39;Leven zonder geldzorgen&#39;</p>

Nirva Strijbos verzorgt op 23 maart de online bijeenkomst over 'Leven zonder geldzorgen'

(Foto: )

Activiteiten vanuit bibliotheek de Kempen

Mama in balans

Bij je bevalling wordt niet alleen je kindje geboren, jij wordt ook moeder. Bij Hanny sloeg de overgang van vrouw naar moeder in als een bom. Zoveel nieuwe verantwoordelijkheden, een heel nieuw leven. Het kwijtraken van de balans en het verliezen van haarzelf in de zorg voor haar zoontje, was een moeilijke periode. Met vallen en opstaan leerde ze de balans te herstellen. Tijd voor jezelf en aandacht voor jouw eigen gezondheid zijn net zo belangrijk als de zorg voor jouw kindje.

Hanny wil moeders in spe inspireren om je goed voor te bereiden op de komst van je kindje. Weet wat jij nodig hebt om je goed te voelen, weet wat de behoeftes van je baby zijn en vindt een manier om al je belangrijke rollen en taken te combineren.

Hanny is moeder van twee jonge kinderen. Zwanger zijn en moeder worden heeft ze moeten leren. Tijdens haar zwangerschap voelde ze zich fantastisch. Ze schrijft: ‘’Ik dacht helemaal klaar te zijn voor het moederschap. Ik dacht me goed voorbereid te hebben, met verschillende cursussen. Toch had ik het gevoel zomaar in het diepe gegooid te zijn, zonder te kunnen zwemmen. Ik verloor mezelf in de zorg voor mijn kindje. Ik heb het kunnen redden door terug te grijpen naar mijn sportersmentaliteit. Met vallen en opstaan heb ik geleerd de balans te herstellen.’’

Deze online workshop is speciaal voor moeders in spe, maar ook vaders en andere geïnteresseerden zijn welkom. Deze is op woensdag 3 maart van 20.00 tot 21.30 uur. De toegang is gratis. De online workshop vindt plaats via ZOOM. Voor dit online platform is geen installatie nodig, het werkt via uw webbrowser. Het is verstandig het eens van te voren te bekijken en indien mogelijk te testen. Een voorwaarde voor deze online lezing is een goed werkende internetverbinding. Bij aanmelding ontvangt u op de dag zelf een aanmeldlink vanuit de bibliotheek en bijgevoegd een instructie rondom het gebruik van ZOOM.

Deze workshop is onderdeel van KennisMakers. Heb jij ook een jarenlange passie of specifieke kennis op een bepaald gebied wat je graag wilt delen met anderen? Word dan KennisMaker in de bibliotheek. Meld je aan via kennismakers@bibliotheekdekempen.nl

Online DigiHulp

Het is vooral in deze tijd fijn om via de computer en internet contact te houden met anderen, bijvoorbeeld via beeldbellen. Zo kun je elkaar toch blijven zien. Je kunt via de computer en op internet ook steeds meer regelen. Zeker in deze periode is dat handig en belangrijk.

Wil je graag meer leren over online mogelijkheden? Bijvoorbeeld over beeldbellen, het donorregister invullen, de coronamelder, sociale media, online lezen, online winkelen en online betalingen doen? Of wil je weten hoe je online afspraken kunt maken en dingen kunt regelen bij de gemeente of overheid? Meld je dan aan voor DigiHulp van de bibliotheek. Iedereen is welkom, je hoeft geen lid te zijn van de bibliotheek.

DigiHulp is gratis en wordt online gegeven. Je hebt hiervoor een e-mailadres en laptop of tablet met camera nodig. Het is elke werkdag van 11:30 uur tot 12.00 uur. Aanmelden kan via www.bibliotheekdekempen.nl/digihulp

Brainstormen over leesplezier

Door te lezen leer je kijken door andermans ogen, het stimuleert de fantasie, vergroot de woordenschat en verbetert het taalgevoel. (Voor)lezen is goed voor zowel de taal- als de sociale ontwikkeling van je kind. Bibliotheek De Kempen organiseert een brainstormsessie voor ouders/pedagogisch medewerkers/kinderen vanaf 12 jaar /leerkrachten/opa’s & oma’s/gastouders en iedereen die affiniteit heeft met kinderen en leesbevordering. Samen wordt dan gepraat over het belang van (voor)lezen, digitale geletterdheid en het belang van het bezoeken van de bibliotheek. Hoe krijgen en houden we kinderen samen aan het lezen? Hoe stimuleren we de gang naar de bibliotheek? Wat is er nodig? Hoe kunnen we onze krachten bundelen?

Deze online brainstormsessie is geheel gratis te bezoeken. Deze brainstorm vindt plaats via ZOOM. Bij aanmelding ontvangt u op de dag zelf een aanmeldlink en instructie rondom het gebruik van ZOOM.

Leven zonder geldzorgen

Nirva Strijbos verzorgt webinar over leven zonder geldzorgen. Nirva Strijbos:

“Ik sta er versteld van hoeveel mensen leven met geldzorgen. Je hebt geen inzicht en overzicht in de administratie, je weet niet wat er elke maand in en uit gaat aan geld en post leg je het liefst op de stapel voor later. De berg aan administratie maakt je onzeker, want ja, kan ik het allemaal wel betalen? Ik zal je een geheimpje verklappen. Je bent niet de enige! Ik weet dat jij het gevoel kan hebben de enige te zijn, want bij anderen lijkt het allemaal financieel voortvarend te gaan, maar echt, je bent niet de enige!

Ik geloof erin dat ook jij kunt leven zonder geldzorgen. Ik leerde met inzicht en overzicht dat iedereen kan leven in overvloed.

Ik heb het hele proces doorlopen en sta op het punt waar jij graag wilt zijn. In mijn webinar deel ik mijn verhaal, tips en route waarmee jij ook zo snel mogelijk kunt gaan leven in overvloed. Je krijgt een eerste inzicht in de 5 cruciale stappen die ik heb genomen om in overvloed te gaan leven. Op mijn website vind je alvast voorinformatie.”

www.nirva.nl

Deze lezing is op dinsdag 23 maart van 19.30 tot 21.00 uur en is gratis bij te wonen. Via de agenda van

www.bibliotheekdekempen.nl

kun je je aanmelden voor dit webinar. Er zijn geen kosten aan verbonden. Op de dag van het webinar ontvang je de link om deel te nemen en een handleiding voor het gebruik van ZOOM. Ben je nog niet bekend met online bijeenkomsten? Volg dan online digihulp van bibliotheek de Kempen en krijg alle uitleg van een van de biebmedewerkers, ook te vinden via de website.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden