Foto:
Kempenaer 35 jaar geleden

De Kempenaer 35 jaar geleden: carnaval in Eersel als vanouds

Carnaval in Eersel als vanouds

Door Thijs van der Zanden

Eersel – februari 1986. Het carnavalsfestijn in de drie tot de gemeente Eersel behorende kerkdorpen werd op carnavalszaterdag op traditionele wijze geopend. Achtereenvolgens namen prins Paperclip van de Pierewaaiers, prins Jack I van De Zwetsers en prins Jan d’n Urtse van De Buurlanders, met welgekozen dankwoorden, uit handen van burgemeester Van Agt de sleutels in ontvangst. Dat jaar was de organisatie in handen van De Buurlanders. De sleuteloverdracht werd vakkundig aaneengepraat door opperspreekstalmeester Jack van Gerwen. Onder de klanken van de muziekkorpsen lieten de dansmarietjes zich van hun mooiste kanten zien en staken letterlijk hun beste beentjes voor. Hartverwarmend was het eerste optreden van de in Tiroolse klederdracht gestoken 5 á 6-jarige dansmarietjes van De Zwetsers. Ze kregen, vergezeld door de muzikale klanken van De Runblauzers uit Eersel, veel bijval, waarna het gerstenat weer rijkelijk vloeide.

Wat gebeurde er die week nog meer

- In Bergeijk werd een beeldschoon beeldje van 't Hermenieke van Bergeijk onthuld. De uit de Weebosch afkomstige beeldhouwster Willy van de Putt had het vorm gegeven.

- Stichting Combivisie Helmond adviseerde de gemeenten van Kempenland zo spoedig mogelijk te starten met de aanleg van een regionaal kabelnet voor radio en televisie.

- Jan van Gestel, beter bekend als Jantje Vet, werkzaam in het verzekeringstak, ging met pensioen. De mensen hadden graag met hem te doen omdat hij altijd voor hen klaar stond.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden