Foto:

De Kempenaer 35 jaar geleden

Afscheid brandweer Gus Tijssen

Door Thijs van der Zanden

Hapert – 1 maart 1986. Brandweercommandant Gus Tijssen stond bij zijn afscheid nog steeds in vuur en vlam voor dat mooie vrijwilligerswerk. In 1954 kwam er in de gemeente een vrijwillige brandweer en Gus was er vanaf het begin bij. Na een opleiding van 6 jaar aan de Brandweerschool in Breda werd hij naast brandweercommandant ook nog instructeur. Samen met 5 andere gediplomeerde instructeurs uit de Kempen bepaalde hij het niveau van de brandweer. De vrijwillige brandweer doet niet onder voor een beroepsbrandweer, zegt Gus trots. Het zijn allrounders die met allerlei modern materiaal kunnen omgaan en bovendien als hulpverleners alles weten van EHBO. Het gaf Gus veel voldoening dat hij veel mensen heeft opgeleid die hij vaak tegenkwam tijdens de talrijke oefeningen en wedstrijden. Op 1 maart 1986 ging Gus met de VUT en werd opgevolgd door zijn broer Jan. Gus nam afscheid tijdens een drukbezochte receptie in de brandweerkazerne.

Wat gebeurde er die week nog meer

- Jan van Alphen uit Hapert werd met zijn tractor Popeye Europees Indoor Kampen in Ahoy te Rotterdam. Hij won het kampioenschap al voor de derde keer in de zwaarste klasse.

- Mary Klein Holkenborg-Huethorst en Johan Biemans hadden een boek geschreven over de 'Ontginning de Witrijt'. Bij alle Bergeijkenaren beter bekend als 'De Pielis'.

- De USA Americanshop Bladel aan de Sniederslaan van Thea en Joop van de Ven was drastisch veranderd. De zaak was nu helemaal gespecialiseerd in moderne vrijetijdskleding.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden